Kadir Topbaş istifa etti, yerine Göksel Gümüşdağ mı geliyor?

Kadir Topbaş istifa etti, yerine Göksel Gümüşdağ mı geliyor?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa etti. 2019'un Mart ayında yapılacak seçimlere kadar Topbaş'ın yerine vekalet edecek olan isim de gündeme gelmeye başladı. En güçlü aday Cumhurbaşkanı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa etti. 2019'un Mart ayında yapılacak seçimlere kadar Topbaş'ın yerine vekalet edecek olan isim de gündeme gelmeye başladı. En güçlü aday Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayınbiraderinin damadı olan Göksel Gümüşdağ.

Göksel Gümüşdağ Kimdir?

Göksel Gümüşdağ, 10 Ekim 1972’de İstanbul’da doğdu. 1959’da Yugoslavya’nın (şimdi Makedonya) Kumanova şehrinden Türkiye’ye göçen bir anne babanın oğludur. Anadolu Üniversitesi İktisat bölümü ve Bilgi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Gümüşdağ, 2001’de kurduğu Gümüşdağ Elektronik San. Ve Tic. LTD’nin Yönetim kurulu başkanıdır.

Özel hayatı

Göksel Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın ağabeyi olan Hasan Gülbaran'ın kızı Müge Hanım’la evli ve 2 çocuk babasıdır.

Siyasi kariyeri

Siyasete 2002’de AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği – Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak giren Göksel Gümüşdağ, K.Çekmece ilçesi Belediye Meclis Üyeliği, Grup Başkan Vekilliği görevlerinden sonra 2004’te İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyeliğine ve Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür Komisyonu Başkanlığına, 2007,2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclisi 2. Başkan vekilliğine seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir.

Spor yöneticiliği kariyeri

2006-2011 döneminde 2014’te lağv edilen İBB Spor başkanlığı yapan Gümüşdağ, 2011’de Mehmet Ali Aydınlar’ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olmasının ardından TFF Başkan vekili olmuş fakat Mehmet Ali Aydınlar’ın istifa etmesinin ardından o da istifa etmiştir. 2014 ile 2017 yılları arasında beri Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı yaptı. Gümüşdağ, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un İstanbul Başakşehir SK'ya çevrilmesinden sonra o tarhiten bugüne Kulüp Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

AKP'DE EN ÖNEMLİ GÖREVLERE DAMATLAR GELİYOR

17/25 Aralık yolsuzluk sürecinden sonra AKP'de önemli mevkilere Erdoğan tarafından aile yakınları getirildi. Burada en çarpıcı örnek ise Erdoğan'ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığna 2019 yılına kadar Erdoğan'ın kayınbiraderi Hasan Gülbaran'ın damadı Göksel Gümüşdağ'ın getirilmesi bekleniyor. Bir diğer tartışma da 2019 yılında Yerel Seçimlerde Büyükşehir Belediye başkanı adayı olacağı.

Etiketler :