“Kadınlara özel ulaşım aracı” skandalı tekrarlandı!

“Kadınlara özel ulaşım aracı” skandalı tekrarlandı!
“Kadınlara özel ulaşım aracı” skandalı daha önce Bursa ve Malatya'da yaşanmıştı. Türkiye'nin ayağa kalktığı ve tepki gösterdiği bu uygulamanın bir yenisi ise Kahramanmaraş'ta tekrarlandı.

Daha önce Bursa’da ve Malatya’da uygulanan ve kadınların tepkiyle karşıladığı 'kadınlara özel ulaşım aracı' türevlerine bir yenisi de Kahramanmaraş'ta eklendi.

"KADINLARA ÖZEL OTOBÜS"

Evrensel’in haberine göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından yalnızca 13 ve 22 numaralı hatlarda geçerli olacak “Kadınlara Özel Otobüs” uygulaması başlatıldı.

Toplu taşıma araçlarının ise yalnızca saat 19.00’a kadar seferlerine devam edeceği açıklandı.

KADINLARDAN TEPKİ: OTOBÜSLERİ AYIRARAK TACİZİ BİTİREMEZSİNİZ

Kahramanmaraşlı kadınlar Türkiye’nin her yerinde tepki gören kadınları toplumdan ayrıştırma uygulamasını Kahramanmaraş’ta istemediklerini belirtti.

Kadınlara özel otobüse karşı olduğunu belirten üniversite öğrencisi Leyla Gürsel, babasıyla, erkek kardeşiyle ve arkadaşıyla özgürce otobüse binmek istediğini söyleyerek, “Böyle bir saçmalık olamaz. Otobüsleri ayırarak tacizci zihniyetini bitiremezsiniz. Otobüsleri ayırdınız diyelim otobüsten indikten sonra yine erkeklerle aynı alanlarda yaşıyoruz. Bunlar çözüm değildir. Kahramanmaraş’ta bu uygulamayı istemiyoruz” dedi.

Etiketler :