Kadınlar erkeklerden daha iyi yönetiyor

Kadınlar erkeklerden daha iyi yönetiyor
Norveç’te 3000 yönetici ile yapılan araştırmada, kadınların daha üstün liderlik özelliklerine sahip oldukları ortaya çıktı.

Norveç İşletme Okulu’nun araştırmasına göre kadınların, yöneticilik pozisyonlarına erkeklerden daha uygun olduğu, bir çok alanda erkeklerden daha iyi lider olduğu belirlendi. Araştırmada yöneticilerin hem kişilikleri hem de iş hayatında baskın olan özellikleri karşılaştırıldı.

Araştırmaya katılan yöneticiler, insiyatif alma ve net iletişim kurma; farklı fikirlere açıklık ve yenilik getirme yeteneği, sosyallik ve destekleyicilik, sistemli yöneticilik ve amaçları belirleyebilme dahil beş farklı kategoride incelendi. Bu beş kategoriden dördünde, kadınlar erkeklerden daha iyi sonuçlar elde etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, erkeklerin iş hauyatına bağlı stresi yönetme konusunda kadınlardan daha iyi olduğu görüldü. Erkeklerin duygusal dengesinin ise kadınlara göre daha yüksek çıktığı araştırmadan çıkan sonuçlar arasında.

Araştırmayı yürüten Profesör Oyvind Martinsen, “İş yerleri her zaman müşterileri kendilerine çekebilmeli ve üretim ve kârını artırabilmeli. Elimizdeki sonuçlar, kadınların yenilik getirme, bunun yanında net ve etkili bir şekilde yönetmede erkeklere göre daha iyi olduğunu gösterdi” dedi. Her ne kadar araştırmalar ışığında kadınların iş hayatındaki rolünün güçlenmesi beklenirken gerçekler hiç de öyle değil. Örneğin ABD’nin en büyük 500 şirketinde kadın yönetici sayısı geçen sene yüzde 12 düştü.

Etiketler :