Ankara kulisleri bunu konuşuyor: Kabinede revizyon iddiası! 2 bakanlık kaldırılıyor mu?

Ankara kulisleri bunu konuşuyor: Kabinede revizyon iddiası! 2 bakanlık kaldırılıyor mu?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin bir çok İl teşkilat başkanını ve milletin iradesiyle seçilen kendi belediye başkanlarını istifa ettirmişti. Ankara kulisleri, şimdi sıranın kabinede revizyon için...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin bir çok İl teşkilat başkanını ve milletin iradesiyle seçilen kendi belediye başkanlarını istifa ettirmişti. Ankara kulisleri, şimdi sıranın kabinede revizyon için geldiğini konuşuyor. Kabine revizyonunun yanı sıra iki bakanlığın lağv edilerek diğer bakanlıklara bağlanacağı da ileri sürülüyor.

Ankara Kulislerine 8 Bakanlıkta değişiklik yapılacak. Adı geçen Bakanlıklar şöyle:

8 BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİK

1- Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

3- Sağlık Bakanlığı

4- İçişleri Bakanı

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

6- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

7- Gümrük Bakanlığı

8- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

2 BAKANLIK LAĞV EDİLEBİLİR

Bakanların değişmesinden çok belki de en çok 2 Bakanlığın lağv edilecek iddiası, kabinedeki revizyonun önüne geçecek. Çünkü iddialara göre Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ya Sağlık Bakanlığına ya da AB Bakanlığına kaydırılabileceği konuşuluyor.

Fakat kulislerde şaşkınlıkla karşılanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Sağlık Bakanlığına kaydırılacağı iddiası.

AKP İKTİDARLARINDA İLK KADIN BAŞBAKAN YARDIMCISI

Kabinede adı geçen bakanlıklar dışında bir Başbakan Yardımcısının da değişmesi gündemde. Burada adı geçen dört isimden ikisinin kadın olması, AKP iktidarlarında ilk defa bir kadın başbakan yardımcısının çıkacağı yorumlarına neden oldu. Kadın Başbakan Yardımcsının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşılık bir kadın hamlesi olarak görülüyor.

Bakanlıklara adı geçenler; Mehmet Muş, Öznür Çalık, Fatih Şahin, Çiğdem Karaarslan

Etiketler :