Jülide Sarıoğlu onaylı twitter hesabını kapatıp yenisini açtı: Hakkımda paylaşılanlar fotoşop dedi!

Jülide Sarıoğlu onaylı twitter hesabını kapatıp yenisini açtı: Hakkımda paylaşılanlar fotoşop dedi!
Yeni Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili attığı tweetler sosyal medyada dolanmaya başladı. Tweet'i hızla yayılmaya başlayınca yeni bakan Sarıeroğlu twitter hesabını kapattı

Yeni Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili attığı tweetler sosyal medyada dolanmaya başladı. Tweet'i hızla yayılmaya başlayınca yeni bakan Sarıeroğlu twitter hesabını kapattı. Yeni hesabından, yaptığı açıklamalar "bu kadar olmaz sayın Bakan" dedirtti.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili attığı tweetler sosyal medyada dolanmaya başladı. Tweet'i hızla yayılmaya başlayınca yeni bakan Sarıeroğlu twitter hesabını kapattı. Yeni hesabından, yaptığı açıklamalar "bu kadar olmaz sayın Bakan" dedirtti.

Yeni Kabine açıklandı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Jülide Sarıeroğlu'nun geçmişte twitter hesabında attığı teewtler gündeme bomba gibi düştü. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e övgüleri Tayyip Erdoğan ve AKP'ye hakaret derecesinde paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Sarıeroğlu, twitterdan oldukça geriye gidip bu mesajları silmek yerine, twitter tarafından kendisine ait olduğu "mari paraflı" işaretiyle onaylanmış olan "@jsarieroglu" hesabını toptan kapatmayı tercih etti ve yeni bir hesap açtı. Yeni hesabını ise bir harfi düşürerek "@jsareroglu" diye açtı.

Sarıeroğlu yeni hesabında önce "15 Temmuz" logosunu duvar resmi olarak yerleştirdi, ardından da "Jülide Sarıeroğlu resmi twitter adresi @jsareroglu bu adrestir. Bunun dışındaki paylaşımlar tarafımıza ait değildir." ifadelerini içeren mesajını attı ve bunu da en başa sabitledi.

Bu mesajından yaklaşık 3 saat sonra ise bu sefer de, "Hakkımda atmış olduğum öne sürülen tweetler photoshop ile yapıp medyaya sürülmüştür.Dikkatli bakarsanız o ekran görüntülerine anlayacaksınız" ifadelerini içeren paylaşımda bulundu.

Sayın Bakanın, ifadelerine bakıldığında kendisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olana kadar hiç twitter hesabı olmadı. Ancak twitter'in, hesabın gerçekten ilgili şahsa ait olduğunda "mavi paraf" ile simgelediği bilinmektedir ve kapatılan hesapta bu mavi paraf bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, tek resmi hesap olarak gösterilen hesabın kullanıcı adında, sayın Bakanın soyismindeki "i" harfini düşürmesi ve "@jsareroglu" diye açılması amatörce duruyor.

Ayrıca cevaplanması gereken en önemli sorular da, "Mavi paraflı @jsarieroglu hesabı sayın bakana ait değilse, o hesap eski paylaşımların çıkmasıyla bir anda nasıl kapatıldı? Bu hesap yıllardır açıkken, sayın Bakan kendisi adına yapılan bu hesaptan bugüne kadar niye şikayetçi olmadı ve mahkemeye vermedi?" diye sıralanabilir.

Etiketler :