İzmir'de yaya alt geciti Meşe ağacına takıldı: İspanya Kralı, 2. Abdülhamid'e hediye etmişti

İzmir'de yaya alt geciti Meşe ağacına takıldı: İspanya Kralı, 2. Abdülhamid'e hediye etmişti
İspanya Kralı 12. Alfonso tarafından 1879'da Sultan 2. Abdülhamid'e hediye edilen meşe ağacı İzmir Torbalı'da yapılması planlanan alt geçit projenin yeri değiştirildi.İSPANYA KRALI 12 .ALFONSO'NUN HEDİYESİTorbalı Belediyesi...

İspanya Kralı 12. Alfonso tarafından 1879'da Sultan 2. Abdülhamid'e hediye edilen meşe ağacı İzmir Torbalı'da yapılması planlanan alt geçit projenin yeri değiştirildi.

İSPANYA KRALI 12 .ALFONSO'NUN HEDİYESİ

Torbalı Belediyesi tarafından kente yapılması kararlaştırılan 5 yaya alt geçidinden birinin yapılacağı yerde yer alan büyük bir meşe ağacı proje değişikliğine neden oldu. Ağacın kesilecek olması bir yana, bu ağacın bir de tarihi önemi çıktı. Edilinlen bilgilye göre bu ağacın 1879 yılında İspanya Kralı 12. Alfonso tarafından Sultan 2. Abdülhamid'e hediye edilen 6 mantar meşesi fidanından biri. Bunun üzerine projenin yeri değiştirildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN hattının ilçeye çok büyük değer kattığına dikkati çekerek, bununla birlikte ilçenin ikiye bölündüğünü, bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve vatandaşın yaşam kalitesini artırmak amacıyla 5 noktaya yaya alt geçidi yapma kararı aldıklarını belirtti.

Etiketler :