İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kürsüyü terk etti, Başbakan Yıldırım dalga geçti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kürsüyü terk etti, Başbakan Yıldırım dalga geçti!
İZBAN'ın Selçuk hattının açılış töreni öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, atılan sloganlar üzerine sitemde bulunarak kürsüyü terk etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, atılan sloganlar üzerine sitemde bulunarak kürsüyü terk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN'ın Selçuk hattının açılış törenine Başbakan Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Ancak açılış töreninde gergin anlar yaşandı.

Binali Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları yükseldi. Bunun üzerine Kocaoğlu sitem ederek kürsüyü tertk etti. Kocaoğlu konuşmasında şöyle dedi:

"Değerli arkadaşlar, dinlerseniz sözümü kısa kesip ineceğim. Bu projenin fikir babası da, uygulayıcısı da Sayın Başbakanımız burada. Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Sayın Başbakan'a sorun. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım, sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum”

Başkan Kocaoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım ise, İZBAN’a ilişkin anlamsız bir münakaşa yapıldığını belirterek, “İZBAN senin mi benim mi? İZBAN İzmir’in sevgili İzmirlilerin'' dedi.

Fakat, İZBAN'ın kimin projesi olduğu kavgasının anlamsız olduğunu söyleyen Yıldırım'ın konuşmasının devamında ''2003’te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir’den başlanan Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsiz kalmış. Elektrik telleri çalınmış, rayları çalınmış. Şehrin kuzeyinden güneyine bir harabe. AK Parti iktidara geldi. İzmir’de CHP iş başında, ne yapacaktık? İzmir’i o haline mi bırakacaktık?'' demesi ve İZBAN projesini sahiplenmesi ise dikkat çekti.

Yıldırım, konuşmasında ''Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı.'' ifadelerine de yer verdi.

Etiketler :