İyilik Atölyesi'ne Haluk Levent eli

İyilik Atölyesi'ne Haluk Levent eli
Down sendromlu bireylerin çalıştığı İyilik Atölyesi‘nin kapanmaması için destek çağrısı yapan Haluk Levent, Ahbap Platformu ile birlikte çocukların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.

9 Eylül Gazetesi'nden Gökçe Adar'ın haberine göre, Ağustos ayından beri 40’ın üzerinde down sendromlu çocuğa çalışma, sorumluluk ve özgüven duygularını yaşatan İyilik Atölyesi‘nin 15 Aralık tarihinde kapanma kararının alınmasının ardından tepkiler büyüdü. Yüksek kira bedelinin karşılanmaması nedeniyle kapatılacak olan İyilik Atölyesi’ne bir çok duyarlı vatandaştan destek geldi. Sivil toplum gönüllüsü Tümer Gülümserler tarafından change.org’da başlatılan imza kampanyasında hedeflenen imza sayısının geçmesi ile birlikte destek büyüdü. İyilik Atölyesi’nin kapanmaması için Haluk Levent de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Sivil toplum gönüllüsü olan Yılmaz Korkmaz ünlü sanatçıyı etiketleyip sayfasında şu gönderiyi paylaşarak destek istedi: “İzmir Mavibahçe’de bulunan down sendromluların çalıştığı iyilik atölyesi kapanacak. Yardımlarınızı bekliyoruz.” Korkmaz’ın gönderisi üzerine Twitter hesabından cevap veren Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Platformu’nu etiketleyerek, kapanmaması için destek vereceklerini söyledi.

AÇILIŞA GELECEK

Ünlü şarkıcının paylaşımı sonrası, İyilik Atölyesi’nin sahibi olan ve kira talebinin çok olmasından dolayı kafeyi kapatma kararı alan JP Gıda’nın ortaklarından Mustafa Özgür Demir‘i telefon ile arayarak atölye hakkında ayrıntılı bilgi aldığı öğrenildi. İkili arasında geçen konuşma sonrasında Levent, atölyeyi başka bir alışveriş merkezine taşıyacaklarını ve kafenin açılışını kendisinin gerçekleştireceğini söyledi. Ayrıca gelişmeleri kendi Twitter hesabından paylaşan ünlü sanatçının, Ahbap Platformu ile birlikte kafede çalışan down sendromlu çocukların ihtiyaçlarını karşılayacakları öğrenildi. Haluk Levent’in paylaşımı sonrası bir çok ünlü de kendi sosyal medya hesaplarından kafenin kapanmaması için destek vereceklerini açıkladı.