İYİ Parti'li Aytun Çıray’dan erken seçim yorumu: Kaybetmenin telaşı var

İYİ Parti'li Aytun Çıray’dan erken seçim yorumu: Kaybetmenin telaşı var
İYİ Partili Aytun Çıray: Erken seçim çağrısı kaybetmenin telaşı ile yapıldı. Biz İYİ Parti olarak seçimlere hem hukuken hem fiilen hazırız. Güzel günler öne çekilmiştir hayırlı olsun.

MHP lideri Bahçeli’nin erken seçim çıkışına İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’dan ilginç bir yorum geldi.

Bahçeli’nin sözlerini değerlendiren Çıray “Peki neden oldu bu?  İpucu ekonomik verilerde. 453 milyar dolarlık dış borç oldu ve önümüzdeki bir yılda bunun ödenmesi gereken miktarı 185 milyar dolar. Bunun üzerine bir de yeni kaynak bulunarak kapatılması gereken 53 milyar dolarlık cari açığı ekleyin. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ekonominin ihtiyaç duyduğu yabancı kaynak, 238 milyar dolar düzeyinde. Yani bunlar artık Türkiye’yi taşıyamıyorlar.” dedi.

“Saray bu arada 2019 Kasımından vazgeçtiğini ilan etmedi” diyen Çıray sözlerini şöyle sürdürdü “Yarın kim kimi ikna etti, nasıl etti tartışması izleyecek? Bir de buna sayın Erdoğan’ın ekonomiye bakış açısını ekleyin. Gerçeklerle bağdaşmayan bir tutum var. Doların 7, Avronun 8.5, benzinin 8.5, mazotun 8 lira olduğu ve bütün diğer ekonomik parametrelerin dipsiz bir çakılışa geçeceği bir vasatta yapacakları her türlü seçimi manipülasyonun etkisizleştireceğini düşünmüşlerdir. Bir de bu Cumhur ittifakının uzadıkça öngörülemeyen riskleri içerdiğini ve bundan yararlanılacağını hesaplamışlardır. Yani bu çağrı kaybetmenin telâşı ile yapıldı. Biz İYİ Parti olarak seçimlere hem hukuken hem fiilen hazırız. Güzel günler öne çekilmiştir hayırlı olsun.”