İYİ Parti'de coşkulu kurultay

İYİ Parti'de coşkulu kurultay
İYİ Parti 1’inci Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi.

İYİ Parti 1’inci Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi.

İYİ Parti 1’inci Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. 1112 delegeden 1061’inin oy kullandığı kurultayda 1 oy geçersiz sayılırken, Meral Akşener 1060 oy ile yeniden genel başkan seçildi.

KONGREDE NE OLDU?

Kongre salonunun kapısı Türkiye'nin dört bir yanında gelen vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden sabah saat 5’de açıldı. Bu saatte Ankara Spor Salonu hunca hınç doldu.

Salonun içi kadar dışı da izdiham derecesinde kalabalıktı. Yurdun dört bir yanından gelen İYİ partililer salon dışında oldukça coşkulu bir atmosfer sergilediler. Salonda yer kalmayınca dışarıda kalan vatandaşların kongreyi izleyebilmesi için dev Led ekranlar kuruldu.

http://halktv.com.tr/iyi-partiye-yeni-isimler-katilacak-mi-meral-aksener-surprizlerimiz-olacak-313379

ÖZDAĞ'DAN "50 BİN" PAYLAŞIMI

Öte yandan kurultaya yoğun katılımın olması Ankara'da da yoğun bir trafiğe neden olurken İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla katılıma dikkat çekti. Özdağ, "Salonun içinde dışında 50 bin kişi var" dedi.

Kardak kahramanı Ali Türkşen de sosyal medya hesabından hükümetin İYİ Parti'yi görmemesine atıfta bulunarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"İYİ'LER KAZANIR"

Ankara Spor Salonu'nda 'İYİ'ler kazanır' temasıyla düzenlenen kurultayı izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı.Kurultayın gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Türk bayrağı asıldı. Salona kurulan dev ekrandan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in fotoğraflarının bulunduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Balonlarla süslenen salonda 'Türkiye İYİ olacak', 'İYİ'ler kazanır, Türkiye kazanır', 'Engelleri aşa aşa geliyoruz', 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak', 'Bize güven, kendine güven, Türkiye İYİ olacak', 'İYİ'ler, kötülerden cesur' pankartları asıldı.

ABDÜLLATİF ŞENER ALKIŞLANDI

Meral Akşener liderliğinde İyi Parti, kurultay için AKP-CHP-SP ve DP'ye davet gönderdi. Parti tarafından MHP ve HDP'ye davet gönderilmedi. Kongreye AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı. Şener'in ekranda gözükmesiyle salonda yoğun alkış koptu.

Tek aday olarak girdiği olağanüstü kongrede yeniden genel başkanlığa seçilen İYİ Parti lideri Meral Akşener, konuşma yapmak için çıktığı kürsüde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AKP-MHP ittifakına sert sözlerle yüklendi. Akşener şunları söyledi.

"İYİLİKLERİ KONUŞMA ZAMANI"

“Her gittiğim yerde bana yüreğini açan bu tülbentleri hediye edenlere önce bir selam olsun. Aranızda olmaktan duyduğumu onuru seksen milyon ile paylaşmak istiyorum. Bütün il ve ilçe başkanlarım lütfen ayağa kalkın sizlere teşekkür ediyor ve alkışlıyorum. Taksicisinden ayakkabıcısına kadar tüm meslek mensuplarına sesleniyorum, emeğinizin karşılığını alma istiyorsunuz İyi Parti sizindir. Sermayesini yurt dışına götürmek isteyen iş adamlarımıza sesleniyorum İyi Parti sizindir. Artık bir ülkede iyileri ve iyilikleri konuşmamızın zamanı gelmiştir."

"DEVLETİN SIRLARINI FETÖ'CÜLERE VERDİNİZ"

"İyi partiler ilkelerle yola çıkmıştır. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. İstismara uğrayan küçücük çocuklarımız var bizim cinayete kurban giden kadınlarımız var bizim peki sizin iyi hal indirimi veren adaletiniz var sizin. Bireysel silahlanmaya el ovuşturanlarınız var sizin. Devletimizin ve ordumuzun sırlarını FETÖ’cüleri siz verdiniz. Ülkemizin sırlarını vermek hangi devlet adamına yakışır. Başkanlık rüyalarını görmeyle devam etmek yerine bizler bugün yine istifanızı bekliyoruz. Bizi her gün bir parti ile ittifak kurduruyorlar. Fitne ve zulüm ölümden beterdir diyor Allah."

"İTTİFAKIMIZ BAYRAK VE MİLLET"

"Elbette biz de ittifak için çalışıyoruz. Durun anlatayım size. İstanbul’da Fatma hanım bana dedi ki Allah rızası için oğlumu kurtar ona bir iş bul dedi. Evet biz bu Fatma Hanım ve onun ailesi ile ittifak yapıyoruz. Toruna düğün yapmak için darda kalmış çiftçim ile ittifak yapmaya var mısınız? Anadolu’yu karış karış gezdik. Camiler çoğaldı vaizler arttı, yazın beni İyi Partiye diyen Kütahyalı müftümüz ile ittifak yapıyoruz” dedi."

"MİLLET USANDI"

"Sizlere söylüyorum; artık bu aziz millete kör, sağır, dilsiz muamelesi yapamayacaksınız. Gerçeklerin üstünü, korku gücüyle, tehditle, medyaya abanarak örtemezsiniz. Bizler buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. ÿBugün ülkemizi yönetenler, kendi düzenlerini kurmak için ülkemizin düzenini bozdular. İşsiz ve çaresiz gençlerimizi, plansız programsız açtıkları üniversitelerle oyalayacaklarını sanıyorlar. Yanılıyorlar. Sizler ve bizler, hepimiz; güzelim Türkiye Cumhuriyeti, yalanlar cumhuriyeti olmaktan kurtulsun diye, yorgun, yoksul, korkan, itelenmiş, işsiz ve yalnız kalmış, bıkmış, bunalmış herkesin içi ferahlasın diye siyaset yapıyoruz. Bu aziz millet ’Artık yeter’ dediğinde biter en güçlü saltanat. Bu aziz millet ’bitti’ dediğinde biter her şey. Çünkü ülkemizin, hepimizin, çoluğumuzun çocuğumuzun, bir tek ama bir tek kişi ayırmaksızın hepimizin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Çünkü, anamız, babamız, çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, işçimiz, çiftçimiz, memurumuz, esnafımız, emeklimiz, hepimiz, krizden krize koşmaktan, gerim gerim gerilmekten bıktık, usandık. Millet oradan oraya savrulmaktan bıktı, usandı. Millet sizin sürekli aldatılmanızdan bıktı, usandı. Her aldanışınızdan sonra ağlamanızdan bıktı, usandı. Her aldanışınızın faturasını ödemekten bıktı, usandı. Durmadan ama durmadan yalan söylemenizden bıktı, usandı."

İŞTE AKŞENER’İN LİSTESİ

Merkez Disiplin Kurulu: Adil Erkoç, Banu Aydın, Berne Biçer, Cumali Durmuş, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Günay Kodaz, Mine Baş, Ömer Karakaş, Özcan Pehlivanoğlu, Ruhittin Sönmez, Veysel Güldoğan

Genel İdare Kurulu: Ahat Andican, Ahmet Çelik, Ersağun Yücel, Ahmet Kamil Erozan, Ali Aydın, Ali Coşkun, Ali Türkşen, Aydın Sezgin, Aydın Tümen, Ayfer Yılmaz, Ayhan Bölükbaşı, Ayhan Çevik, Sibel Yanıkömeroğlu, Ayşe Sucu, Aytun Çıray, Bedri Yaşar, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Berna Sukas, Bilal Karaca, Binnur Karadağlı, Burcu Akçaru, Celal Dağgez, Coşkun Yıldırım, Çiğdem Özer, Müsait Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Elmas Gırağos, Emine Küçükali, Enez Kaplan, Ersönmez Yarbay, Fahrettin Yokuş, Fatih Eryılmaz, Fatih Şeker, Feridun Bahşi, Fulya Yasemin, Hasan Toktaş, Hava Baş, Hayati Arkaz, Hayrettin Nuhoğlu, Hediye Akdere, İbrahim Halil oral, İlay Aksoy, İsmail Koncuk, İsmail Ok, Kazım Ataoğlu, Kemal Niziplioğlu, Koray Aydın, Lütfi Türkkan, Mahmut Bozkurt, Okan Oğuz, Saltuk Kavuncu, Mehmet Akalın, Meltem Erzen, Meral Alemdar, Metin Ergun, Mukadder Başeğmez, Cihan Paçacı, Naci Cinisli, Aspay Şener, Nihal Ağca, Nuri Okutan,  Oktay Erçakar, Oltaç Ünsal, Onur Aydın,  İbrahim Sayın, Reşat Erdoğan, Ruhat Mengi, Sinan Sözen, Sinem Uludamar, Şenol Bal, Tamer Kayaalp, Tugay Uluçevik, Ümit Beyaz, Ümit Dikbayır, Ümit Özdağ, Vedat Bayır, Taylan Yıldız, Yener Yıldırım, Yusuf Halaçoğlu