İtalya Festivalleri

İtalya Festivalleri
Çok uzun yıllardır mutfağı, kültürü, tarihi mekanları, sosyal alanları ve eğlencesi gibi çeşitli etkinlikleriyle bilinen İtalya, bu özellikleri sayesinde tüm dünyada ün yapmış ve bu özelliklerini festivaller ile kutlayarak...

Çok uzun yıllardır mutfağı, kültürü, tarihi mekanları, sosyal alanları ve eğlencesi gibi çeşitli etkinlikleriyle bilinen İtalya, bu özellikleri sayesinde tüm dünyada ün yapmış ve bu özelliklerini festivaller ile kutlayarak dünyada festival şampiyonu olarak kendini göstermeyi başarmıştır. Yıl içinde pek çok festivale ev sahipliği yaparak sayısız turisti ağırlayan ülke, oldukça renkli gösteriler sergilemektedir. Yakında İtalya gezisi planlıyorsanız bunu eğlenceli bir festivale getirmek seyahatinizin daha keyifli geçmesini sağlayabilir. Bu yüzden sizin için en popüler ve ilgi çekici festivalleri bir araya getirdik.

Yılın her döneminde İtalya’ya çeşitli turlarla da gidebilirsiniz. Bireysel veya turla yapacağınız seyahati bir İtalya festivaline denk getirmek çok da zor değil. Bunu sağlayan uygun fiyatlı İtalya turu tavsiyelerine göz atabilirsiniz.

Epifani ve Befana

Tüm ülkede resmi tatil ilan edilen bu festival başkent Roma şehrinde kutlanmaktadır. Hıristiyan geleneğine göre Befana adlı kutsal cadı, Epifani öncesi yani yeni doğan İsa’nın 6 Ocak tarihinde üç müneccim tarafından ziyaret edildiği gün. Bu günde ortaya çıkacağına inanıldığı için her sene 5-6 Ocak günlerinde binlerce insan sokaklara dökülerek geleneksel kıyafetlerini giyer ve İsa’nın doğumunu anlatan çeşitli gösteriler sergilerler. Festival süresi boyunca Vatikan rengarenk olur ve ilk defa bu görüntüye şahit olanlar için sıra dışı bir görüntü içerir.

Festa Della Sensa

Birbirinden güzel süslenen gondolların Venedik kanallarından geçmesiyle muhteşem görüntünün ortaya çıkmasını sağlayan festival 19 ile 20 Mayıs tarihlerinde düzenlenmektedir. Bu muhteşem şölene katılmak isterseniz, mutlaka önceden şehirde konaklama için yer ayırtmanız gereklidir. Ayrıca köprülerde adeta izdiham olduğu için kendinize iyi görüş alanı sağlayacak bir bölgeyi belirlemeniz festivalden daha fazla keyif almanızı sağlar.

Venedik Uluslararası Film Festivali

Venedik Şehrine bağlı Libo adasında 1932 senesinden bu yana düzenlenen Film Festivali, Ağustos sonu veya Eylül ayının başında organize edilmektedir. Festivale ünlü yönetmenler ve oyuncular katılıyor. Film tutkunlarının vazgeçilmez festivalinde birçok aktörü canlı görmek mümkün.

Maria Santissima Della Bruna

Matera şehrinde kutlanan festival şehrin koruyucusu olduğuna inanılan Azize Maria Santissima Della Bruna anısına düzenlenmektedir. Festivalde Dev Meryem Ana Heykeli arkasındaki kalabalıkla tüm şehir dolaşılıyor ve festival sona erdiriliyor. Festival her yıl 2 Temmuz tarihinde düzenleniyor.

L’Ardia di San Costantino

Bu festivalde Roma döneminde yapılan at yarışları temsil edilir. Sardunya adasında 5 ile 7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen festivale 100’e yakın atlı katılır ve aralarında kıyasıya bir yarış yapılır.

İtalya ülkesinde takvimlerde yer alan festivallerden çok daha fazlası düzenlenmektedir. Hemen her ay bir festivalin düzenlendiği ülkede belirttiğimiz festivallerin yanı sıra Carnevale di Ivrea, Festino di Santa Rosalia, Festival Del Maggio Musicale Fiorentino, Festa del Redentore, Corsa Dei Ceri, Gioco del Ponte ve Köprü Savaşları gibi birbirinden farklı içeriklere sahip çok çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bir ülkeyi tanımak ve kültürüne yakından şahit olmak isterseniz, o ülkenin festivallerine katılmak sizler için en doğru başlangıç noktası olacaktır. Bu nedenle seyahatinizi planlarken festival tarihlerine de göz atmalı ve denk gelen festivallere mutlaka katılım sağlamalısınız.