İsyan ettiren haber! Mina'nın adını kullanarak...

İsyan ettiren haber! Mina'nın adını kullanarak...
Türkiye'yi yasa boğan ve 11 genç kadının yaşamını yitirdiği kazanın ardından insanlıktan nasibini alamamış bazı kişiler "Yok artık" dedirten bir hamle yaptı.

Başaran Holding'e ait özel jetin İran'da düşmesinin ardından Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile birlikte toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Acı kazanın ardından Türkiye’yi kahreden bu haber sonrası Başaran Ailesi, kızları Mina Başaran’ın sosyal medya hesaplarını koruma altına almak amacıyla kapattırdı. Ancak bu esnada insanlık da öldü. Mina Başaran'ın sosyal medya hesabında çirkin yorumlar yazılırken takipçi alabilmek için Mina Başaran'ın hesabından kopyaladıkları fotoğraflarla yeni hesaplar açıldı. Dubai'den İstanbul'a dönerken İran'da düşen uçakta hayatını kaybeden Başaran'ın hesabından aldıkları fotoğrafla açılan hesap sayısı yüzlere ulaştı. Çoğu hesap Mina Başaran'ın hesabından ya da farklı mecralardan elde ettiği fotoğraflarla takipçi sayısını artırmaya çalışıyor. Hesap isimleri ise Başaran'ın hesabına yakın isimler olarak tercih ediliyor. Amaç ise takipçi edinip hesapları paraya çevirmek.

AMAÇLARI PARA KAZANMAK

Sosyal medyada para kazanmak sadece ürün satarak değil yüksek takipçili hesapları satarak da mümkün. Sosyal medya hesapları için destek veren Mehmet Cumhur, “Bu tür durumlarda özellikle insanlıktan çıkmış ve gözünü para bürümüş bir grup fırsatçı hesap açıyor. Hayatını kaybeden kişiyi araştırırken en yakın hesabı takip ediyor. Bazen onbinleri bulan takipçiye ulaşıyorlar. Böyle bir hesap 30 bin ila 60 bin arasında satılıyor. Daha sonra hesabın adını değiştirip yeni bir hesap haline getiriyorlar” dedi.

Etiketler :