İstifa gerginliğinin yaşandığı CHP'de Bayraklı düğümü çözüldü

İstifa gerginliğinin yaşandığı CHP'de Bayraklı düğümü çözüldü
CHP'de krize sebep olan Bayraklı'nın adayı da açıklandı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bazı il ve ilçelerdeki adayları açıkladı. Torun'un listesinde CHP'de gerginliğe neden olan Bayraklı da vardı. Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Sandal gösterildi.

AKSÜNGER İSTİFA NOKTASINA GELMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin cumartesi günkü Parti Meclisi'nde (PM) Erdal Aksünger'in İzmir Bayraklı'dan aday gösterilmesi için bir grup üyenin verdiği önergeye karşılık istifa resti çekti. Kılıçdaroğlu PM'de, "Bu MYK'nın oylanmasıdır. İsterseniz güven oylaması yapabiliriz. Sorun değil arkadaşlar, ben istifa eder, çeker giderim" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun istifa resti üzerine söz alan ve kendisi de PM üyesi olan Aksünger ise, "Seçime giderken ne arkadaşlarımı ne de partimi böyle bir sıkıntıya sokarım. Seçim sürecinde partimi lidersiz bırakamam, ben adaylıktan çekiliyorum" diye konuşmuştu.

"GÜN GELDİĞİNDE HERKES HESAP VERİR"

Geçtiğimiz günlerde Aksünger, "Her şey demokrasi içinse, cumartesi günü yaşananlar bir demokrasi yarasıysa, bu partide bunun hesabını gün geldiğinde herkes verir" ifadesini de kullandı.

Etiketler :