İşte tuvalet eğitimini fazlasıyla almış bir köpek...

İşte tuvalet eğitimini fazlasıyla almış bir köpek...
Köpeklerde tuvalet eğitimi ev içerisinde köpeğiyle beraber yaşamak isteyen her hayvanseverin başlıca aciliyetle üstesinden gelmek istediği bir sorunudur. Ancak ne var ki yavru veya yetişkin de olsa bir köpeğin bu eğitimi kazanması...

Köpeklerde tuvalet eğitimi ev içerisinde köpeğiyle beraber yaşamak isteyen her hayvanseverin başlıca aciliyetle üstesinden gelmek istediği bir sorunudur. Ancak ne var ki yavru veya yetişkin de olsa bir köpeğin bu eğitimi kazanması zaman alan ve oldukça sabır gerektiren bir süreçtir. Özellikle yavru köpeklerde tuvalet tutabilme yeteneklerini kazanmaları için belirli bir büyüme evresine ulaşmış olmaları gerekmektedir.

Öncelikli olarak köpek tuvalet eğitimi için köpeğin ev dışında da yeterince zaman geçirebiliyor olması gerekmektedir. Bu zaman dilimi içerisinde hayvan sahibinin ana amaçlarından birisi eğitim fırsatlarını yakalamak olmalıdır. Doğal bir fizyolojik ihtiyaç olan tuvalet ihtiyacı için canlıya saygı gösterilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde bu konudaki eğitim çalışması da köpeğin pozitif yönlendirme ile doğru kabul ettiğimiz ve bizim için uygun olan hareket şekillerinde ödüllendirilmesi yöntemi ile köpeklerde tuvalet eğitiminde en yüksek oranda başarı sağlanabilmektedir.

İşte bu köpek de eğitimini fazlasıyla kazanmış ve sifon çekmeyi bile öğrenmiş;

Etiketler :