İşte MGK Bildirisi tam metni: Terör ordusu kurulmasına izin verilmeyecek!

İşte MGK Bildirisi tam metni: Terör ordusu kurulmasına izin verilmeyecek!
Milli Güvenlik Kurulunda, hükûmete Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. ABD'nin YPG'den kurmaya çalıştığı terörist ordu kararı için ise "Terör koridoruna tedbir alınacak terörist ordusuna izin verilmeyecek"...

Milli Güvenlik Kurulunda, hükûmete Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. ABD'nin YPG'den kurmaya çalıştığı terörist ordu kararı için ise "Terör koridoruna tedbir alınacak terörist ordusuna izin verilmeyecek" ifadeleri yer aldı. İşte 5 maddelik MGK bildirisi...

MGK BİLDİRİSİNİN TAM METNİ

"Milli Güvenlik Kurulu, 17 Ocak 2018 tarihinde toplanmıştı. Toplantıda;

1. Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler ile Türkiye'yi yakından ilgilendiren uluslararası konular gözden geçirilmiş, terörle mücadele çalışmaları tüm boyutlarıyla ele alınmıştır.

Terör örgütlerinin faaliyetleri başta olmaz üzere, ülkemizin Milli Güvenliğine yönelik tehditlere karşı hukuk çerçevesinde alınan ve kurulumuzca önerilen tedbirler gözden geçirilmiş; terörün sonlandırılması için yurt içinde ve yurt dışında azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele kapsamlı şekilde değerlendirilmiştir.

2017'DEKİ GELİŞMELER

2. 2017 yılı içinde meydana gelen hadiseler ile 2018 yılına dair muhtemel gelişmeler, Milli Güvenlik siyaseti çerçevesinde müzakere edilmiştir.

AFRİN VE SURİYE

3. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken, NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir Devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin geçikmeksizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır.

Türkiye'nin sınırlarının hemen yanıbaşında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceğini, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir.

Sınır Emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, ilk aşamada Suriye'nin Batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımları derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır.

Ülkemizin üyesi olduğu uluslararsı örgütleride ve taraf olduğu uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan sorumluluklarını, terörle mücadele dahil yerine getirmek suretiyle bölge ve Dünya barışına önemli katkılar sağlandığının altı çizlerek, müttefiklerimizden de aynı ilkeli tutumun beklendiği ifade edilmişti.

KUDÜS TARTIŞMASI

4. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da yapılan toplantısında sergilenen "Doğu Kudüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti olduğu" yönündeki irade ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan Kudüs'ün statüsünün korunmasına ve Filistin'e destek kararının, bölgede istikrarın ve kalıcı barışın sağlanmasına hizmet edeceği tekraren teyit edilmiştir.

OHAL KARARI

5. Terör örgütleriyle mücadele kapsamında, yurt bütününde uygulanan Olağanüstü Hal değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleri ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlmak üzere hükûmete, Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Etiketler :