İşte Mersin'deki duvarları konuşturan ressam!

İşte Mersin'deki duvarları konuşturan ressam!
Ressam Nazife Bilgin Hazar, Toroslar ilçesinde yaptığı çalışmalar ile bölgenin adeta çehresini değiştirdi.

Duvar resimleri ve binalara çizilen soyut çalışmalar bu kez İstanbul'un Kadıköy ilçesinde değil, Akdeniz'de ortaya çıktı. Mersinli ressam Nazife Bilgin Hazar, bölgedeki apartmanlara adeta can verdi.

55 yaşındaki ressam Nazife Bilgin Hazar, Toroslar Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri proje yoluyla yaşadığı bölgenin çehresini değiştirdi. Hazar, birbirinden farklı temalarla boyadığı apartman yüzlerinin yanı sıra boş duvar ve yığıntıları da canlandırmaya çalıştığını ifade ediyor.

"NEDEN DUVAR RESMİ?"

Sanata olan tutkunluğu nedeniyle 2011 yılında başladığı Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni 4 yılda birincilikle bitiren Hazar, ilham kaynağı olarak resmettiği Frida Kahlo'nun eşi Diego Rivera'dan etkilendiğini vurguluyor. "Hayalim hep duvar resmi yapmak. 'Neden duvar resmi?' derseniz; ilk çağlardan günümüze kadar en iyi anlatım aracıdır. Duygusuz, ruhsuz duvarlara ruh, güzellik kattım" diyen ressam, Mersin'deki binaların dış cephesine ünlü ressamların eserlerinin örneklerini çizmeye devam edeceğini belirtiyor.

İşte ressam Nazife Bilgin Hazar'ın elinden çıkmış Mersin'in konuşan binaları:

Etiketler :