İşte Meclis Başkanının 5 milyon TL'lik aracı, sadece HalkTV.com.tr'de

İşte Meclis Başkanının 5 milyon TL'lik aracı, sadece HalkTV.com.tr'de
Halktv.com.tr'nin dün duyurduğu "Başbakanlık bütçesinden Meclis Başkanı Kahraman'a 5 Milyon Liralık" araç alındı haberine konu olan ultra süper lüks ve güvenlikli "Mercedes Maybach S600 Guard" model aracın görüntülerine yine HalkTv.com

Halktv.com.tr'nin dün duyurduğu "Başbakanlık bütçesinden Meclis Başkanı Kahraman'a 5 Milyon Liralık" araç alındı haberine konu olan ultra süper lüks ve güvenlikli "Mercedes Maybach S600 Guard" model aracın görüntülerine yine HalkTv.com.tr ulaştı. İşte "Kırmızı 0001" plakası takılmış o aracın görüntüleri!

Halktv.com.tr'nin dün duyurduğu "Başbakanlık bütçesinden Meclis Başkanı Kahraman'a 5 Milyon Liralık" araç alındı haberine konu olan ultra süper lüks ve güvenlikli "Mercedes Maybach S600 Guard" model aracın görüntülerine yine HalkTv.com.tr ulaştı.

Üzerine Meclis Başkanına tahsis edilen "Kırmızı 0001" plaka takılan araç Meclisin kuytu bir köşesine çekilmiş halde bulundu.

İşte 5 Milyon TL'lik aracın özellikleri:

Devlet başkanlarının, zengin patronların ve belki de diktatörlerin güvenliği için geliştirilen 2017 Mercedes-Maybach S600 Guard modeli; dünyanın en lüks sedanları arasında yer almaktadır. İnanılmaz derecede büyük bir koruma sağlayan zırhlı otomobil, en yüksek balistik koruma seviyesi VR10 ile sertifikalandırılan ilk sivil araçtır. Aracın gövdesi ve camları; güçlendirilmiş çelikten mermi çekirdeğine, makineli ve pompalı ağır silahlara ve hatta TNT patlayıcılara bile dayanıklılık göstermektedir.

Aracın estetik görünümünün altında zırhlı bir kahraman yatmaktadır. Mercedes-Maybach S600 Guard aracının camları ve gövdesi polikarbonat maddesi ile kaplanmıştır. Bu güçlü özelliğinin yanı sıra zehirli gazları dışarı boşaltan havalandırma düğmesi, panik alarm sistemi, otomatik yangın söndürücü ve arka cam opak panjurlar gibi koruma sağlayan olanaklar da bulunmaktadır.

Yaklaşık olarak 5 bin kilogramlık bu zırhlı araçta, 530 beygir gücü ve 830Nm tork üreten 6.0 litrelik güçlü bir V12 motor bulunmaktadır. 7G-TRONIC otomatik şanzımanı sayesinde Mercedes-Maybach S600 Guard modeli, tehlikeli bölgelerden hızlı bir şekilde uzaklaşabiliyor. Bu lüks model, tüm zamanların en hızlı Mercedesleri arasında yer almasa da ağır cüssesine rağmen saatte 0’dan 100 kilometrelik hıza 7 saniyede çıkabilmektedir. Maksimum ise 210 km/s hız yapabiliyor. Güçlü motoru ve sağlam gövdesiyle dünyanın en pahalı makam araçları arasında yer alan Cadillac One, nam-ı değer “Beast” modelinin en büyük rakiplerinden biri olacak gibi görünüyor.

Etiketler :