İşte CHP'de netleşen başkan adayları

İşte CHP'de netleşen başkan adayları
CHP'de büyükşehir adayları yarın açıklanmaya başlıyor. Büyükşehir adaylarıyla birlikte 300 belediye başkan adayı daha yarın yapılacak MYK ve Parti Meclisi toplantısında belli olacak.

Yerel seçim hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren CHP’de gözler yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonrasında toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısında olacak. Kritik iki toplantıda Mart ayında yarışa katılacak belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğu netleşecek. MYK toplantısı parti genel merkezinde sabah 09.00’da, PM toplantısının da 13.00’te başlaması planlanıyor.

DÜZGÜN HABER’in CHP Kulislerinden edindiği bilgiye göre; yarın adaylıkları ilan edilecek isimler şöyle sıralanıyor;

ESKİŞEHİR’DE BÜYÜKERŞEN

En büyük ilçe belediye başkan adaylarının belli olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Yılmaz Büyükerşen ile yola devam kararı verilecek.

AYDIN’DA TOPUKLU EFE

‘Topuklu Efe’ olarak bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile de yola devam kararı verilecek.

HATAY’DA LÜTFİ SAVAŞ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın da yarın yapılacak PM’de ilan edilmesi bekleniyor.

EDİRNE’DE RECEP GÜRKAN

CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yeniden adaylığı da kesinleşti. Gürkan, 6 Aralık’ta ilan edilecek isimler arasında yer alıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR ADAYI DA NETLEŞTİ

CHP’de Bursa Büyükşehir adayı da netleşti. Son dakikada bir aksilik yaşanmazsa yarınki toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, büyükşehir belediye başkanı olarak ilan edilecek.

İSTANBUL LİSTEDE YOK AMA!

DÜZGÜN HABER’n edindiği bilgiye göre, MYK ve PM’nin yarınki gündemine mega kent İstanbul alınmayacak. Ancak İstanbul’da Büyükşehir adaylığı için Ekrem İmamoğlu’nun isminin her geçen gün ağırlık kazanmaya başlandığı ifade ediliyor.

SANDIKTAN ÇIKAN ÜÇ İL LİSTEDE

Pazar günü yapılan eğilim yoklamasında birinci olarak sandıktan çıkan Çanakkale’de Ülgür Gökan, Sinop’ta Barış Ayhan, Bilecik’te ise Semih Şahin de listeye alındı. Üç isim de kendi illerinde belediye başkanı olarak ilan edilecekler.

KARS DA AÇIKLANACAK

Yarın MYK ve PM’ye sunulacak belediye başkanları listesine Kars’ın da dahil edildiği öğrenildi. Kars’da eski belediye başkanlarından Naif Alibeyoğlu’nun aday gösterileceği öğrenildi.

Etiketler :