İşte CHP PM'ye sunulan isimler

İşte CHP PM'ye sunulan isimler
CHP'de Parti Meclisi'nin onayına sunulacak listeye son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi. Şişli'de Muammer Keskin, Maltepe'de Ali Kılıç, Beyoğlu'nda ise ÖDP'li Alper Taş'ın ismi öne çıktı

CHP'de Parti Meclisi'nin onayına sunulacak listeye son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi. Şişli'de Muammer Keskin, Maltepe'de Ali Kılıç, Beyoğlu'nda ise ÖDP'li Alper Taş'ın ismi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri, Bodrum ve İzmir Bayraklı için Parti Meclisi'nden yetki isteyeceği ifade edildi.

CHP'nin yerel seçimlerde aday göstereceği belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi toplantısı bir saat gecikmeyle başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sabah kurmaylarıyla Merkez Yönetim Kurumlu toplantısına sunulacak listeler üzerinde çalışma yaptı. Gecikmeli başlayan MYK toplantısı nedeniyle saat 14.00'te başlayacağı duyurulan Parti Meclisi de bir saat gecikmeli başladı.

YETKİ ALDI

PM toplantısında, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan sekiz ilçenin adayları da masaya yatırıldı. Oylamadan geçemeyen tüm adaylar için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yetki aldı. Toplantı sonrası 70 ila 100'e yakın adayın açıklanması bekleniyor.

Sözcü'nün haberine göre, MYK'nın Parti Meclisi'ne sunduğu isimler arasında İstanbul'dan Maltepe'de mevcut belediye başkanı Ali Kılıç'ın, Şişli'de ise DSP'den aday olan Mustafa Sarıgül'e karşı Muammer Keskin'in, Beyoğlu için de ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın adaylığı gündemde.

SİLİVRİ IŞIKLAR

Silivri'de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dünürü Özcan Işıklar'ın isimlerinin PM'ye sunulduğu belirtildi. Küçükçekmece'de ise Kemal Çebi ismi öne çıktı.

İzmir'in Buca ilçesinden Suat Nezir ismi MYK'dan geçerken, Kılıçdaroğlu'nun Bayraklı ilçesi adayının belirlenmesi için yetki istediği belirtildi. Bir önceki PM toplantısında Bayraklı'da Cevat Durak yapılan oylama ile düşürülmüştü. Güzelbahçe adaylığı için de Mustafa İnce'nin adı ilan edilmişti. Ancak İnce'nin değiştirilerek Nilay Kökkılıç'ın aday olarak PM'ye sunulacağı kaydedildi.

KOCADON YENİDEN

MYK'dan geçen isimler arasında Muğla Bodrum'da mevcut Başkan Mehmet Kocadon'un olduğu öğrenildi. Adana ve Mersin'in ilçe adayları da bu PM'de netleşecek. 30 kabul bir çekimser ile adaylığı bir önceki PM'de açıklanan İstanbul Kadıköy Başkan adayı Dara Odabaşı için ise PM'de salt çoğunluk aranarak yeniden oylama yapılacak.

İYİ Parti’ye bırakılan Kocaeli Körfez’de Bozkurt Uslu’nun, Bursa Mustafakemalpaşa’da Orhan Alper’in ve Orhangazi’de Çetin Çoklar’ın adaylığı ise oylama ile düşürülecek.

NAZLIAKA GÜNDEMDE

CHP'den ihraç edilen Ankara eski Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ismi de Ankara Etimesgut adaylığı için gündeme geldi. Yapılan anketlerde de Nazlıaka'nın isminin yer alması kulisleri hareketlendirdi. Ancak Nazlıaka'nın aday gösterilebilmesi için önce Parti Meclisi onayı ile affedilmesi gerekiyor. Nazlıaka daha önce iki kez af konusunda veto yemişti. Nazlıaka Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın çalışmalarında da yer alıyor. Etimesgut'ta İYİ Parti aday çıkarmayacak ve CHP kendi adayını gösterecek. Etimesgut adayı için de Kılıçdaroğlu yetki aldı.

ALTINOK GÖSTERİSİ

İstanbul Kartal'da 10 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altınok Öz'ün yerine Gökhan Yüksel aday gösterilmesi ise tepki çekti. Genel Merkez'in önünde Öz taraftarları oylamanın tekrar edilmesi için eylem yaptı.

İşte bugünkü MYK’da isimleri telaffuz edilen isimler…

İSTANBUL

Şişli Muammer Keskin,

Beyoğlu Alper Taş

Maltepe Ali Kılıç

Küçükçekmece Kemal Çebi

Silivri Özcan Işıklar

İZMİR

Buca Suat Nezir

Bayraklı (Kılıçdaroğlu tam yetki istedi)

Güzelbahçe Nihal Kökkılıç

ANKARA

Etimesgut (Kılıçdaroğlu tam yetki istedi)

MUĞLA

Bodrum Mehmet Kocadon

ADANA

Seyhan Akif Kemal Akay

Etiketler :