İstanbulkart 'atık tarifesi' açıklandı

İstanbulkart 'atık tarifesi' açıklandı
‘Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri’ projesi kapsamında, İstanbulkart’a para yüklemek amacıyla otomatlara atılacak pet ve alüminyum şişelerin ebat ve ücret tarifeleri açıklandı.

Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen geri dönüşüm projesiyle, otomatlara 0,33, 0,5, 1, 1,5 litrelik pet şişe ve 0,33 ve 0,5 litrelik alüminyum içecek kutusu atan İstanbulkart kullanıcılarının kartlarına belirli miktar para yüklenecek.

Buna göre 0,33 litrelik 10 gramlık pet şişeye 2 kuruş, 0,5 litrelik pet şişeye 3 kuruş, 1 litrelik pet şişeye 6 kuruş, 1,5 litrelik pet şişeye 9 kuruş olmak üzere İstanbulkart’a para yüklenebilecek. Öte yandan 0,33 litrelik alüminyum içecek kutusuna 7, 0,5 litrelik alüminyum içecek kutusuna ise 9 kuruş ödenecek.

Projedeki takip sistemiyle de belirli miktarlarda pet şişe atanlara, şehir tiyatroları bileti hediye edilirken, belediyeye ait  sosyal tesislerde indirimli yemek olanağının da sağlanacağı belirtiliyor.

Ekonomik değeri olan atıkların otomatlar aracılığıyla toplanması hedeflenen projede geri dönüşüm kültürünün oluşması da amaçlanıyor.

İstanbul’da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu İBB’ye ait çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye kazandırılıyor.

Daha önce, ilk olarak 25 otomatın kullanacağı açıklanmıştı.

Etiketler :