İstanbul'da tarihi Büyük Hamam alev alev yandı!

İstanbul'da tarihi Büyük Hamam alev alev yandı!
Beyoğlu’nda bulunan Büyük Hamam’da çıkan yangın paniğe neden oldu. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, Kasımpaşalıları sokağa dökerken, tarihi hamamda büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi.Edinilen...

Beyoğlu’nda bulunan Büyük Hamam’da çıkan yangın paniğe neden oldu. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, Kasımpaşalıları sokağa dökerken, tarihi hamamda büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Beyoğlu'nun Camiikebir Mahallesi'nde, Kasımpaşa Meydanı'nda bulunan Tarihi Büyük Hamam'da saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Hamamın üst katından çıkan dumanları fark eden vatandaşlar, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Tarihi hamamın ahşap yapısı nedeniyle alevler kısa sürede yayılarak, hamamın üst bölümünü sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Beyoğlu, Şişli ve Fatih itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Polis ekipleri çevreyi güvenlik şeridi ile kapattı, sağlık ekipleri ise olası bir duruma karşı hazır bekledi. Hamamın kadınlara hizmet veren bölümünün üst kısmında çıkan yangında mahsur kalan, yaralanan ya da ölen olmadı.

Olay yerinden gelen ilk fotoğraf: