İstanbul'da linç edilen adam hayatını kaybetti

İstanbul'da linç edilen adam hayatını kaybetti
Maltepe'de bir şahıs küçük yaşta bir çocuğu kaçırırken, çevredeki vatandaşlar tarafından linç edildi. Çocuğu kaçıran zanlıyı polisler linçten kurtarırken, şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre G.B.(38) İsimli şüpheli, yolda yürüyen küçük yaşta ki E. B’Yİ kaçırmak istedi. Durumu fark eden çevredeki bazı vatandaşlar ise G.B’yi darp etmeye başladı. Darp eden kişi sayısı artınca devreye polis ekipleri girdi. G.B’yi kalabalığın arasından çıkarıldıktan sonra önce hastaneye götürüldü. Ancak burada şahıs tedavi olmak istemeyince ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

POLİS MERKEZİNDE FENALAŞTI

Polis Merkezinde işlemlerinin yapıldığı esnada rahatsızlanması üzerine, şahın ambulansla hastaneye götürüldü. G.B.’nin hastaneye ulaşmadan hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan kaçırma şüphelisi G.B. isimli şahısın gasp ve oto hırsızlığı suçlarından kaydının olduğu da tespit edildi.

GÖRGÜ TANIĞI: ÇOCUK KAÇIRMA İLE İLGİSİ YOK

Konuyla ilgili cumhuriyet.com.tr'ye ulaşan bir görgü tanığı, olayın çocuk kaçırma ile bir ilgisi olmadığını ve emniyete giderek bu konuda bilgi vereceğini söyledi. Görgü tanığının Cumhuriyet'e verdiği bilgi şöyle:

"Akşam 22:30 sıralarında misafirlerim ile birlikte olayın yaşandığı yerin hemen karşısında bir kafede oturuyorduk. ATM'den para çeken bir anne ve kızın yanına yaklaşan şahıs 'Evde çocuklarım aç. Hakkını helal et' dedikten sonra kadının elindeki parayı kaptı. O esnada kadın elindeki telefonu düşürdü. Şahıs telefonu da aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Kapkaça uğrayan kadın ve kızının bağırmaları üzerine çevredeki esnaf ve kalabalık bri grup şahsın peşinden koştu. Sokak arasında gürültüler gelmeye başlayınca ben de arkadaşlarımla birlikte seslerin geldiği yere doğru yürüdüm."

"KULAĞINDAN KAN GELİYORDU"

Olay yerine vardığında şahsın yakalandığı ve yerde tekmelendiğini gördüğünü söyleyen görgü tanığı, "Şahıs yerde sol kulağının üzerinde yatıyordu ve kafasının altında kan birikmişti. Kulağından kan geliyordu ve boşluğa bakıyordu. Kendisine atılan tekmelere tepki veremez duruma gelmişti. Kapkaça uğrayan kadın ve kızının tepkileri de kitleyi daha da öfkeli hale getirdi. Daha sonra polisler geldi ve ben olay yerinden ayrıldım. Bugün Maltepe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gördüklerimi anlatacağım" dedi.

 

Etiketler :