İstanbul'da ekmeğe gizli zam

İstanbul'da ekmeğe gizli zam
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Halk Ekmek, ekmek fiyatlarına ‘dolaylı’ yoldan zam yaptı. Geçmişte 300 gram olarak ürettikleri ekmekleri, 250 grama çeken Halk Ekmek, fiyatta ise değişikliğe gitmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Halk Ekmek, ekmek fiyatlarına ‘dolaylı’ yoldan zam yaptı. Geçmişte 300 gram olarak ürettikleri ekmekleri, 250 grama çeken Halk Ekmek, fiyatta ise değişikliğe gitmedi. 250 gramlık ekmekler de 300 gram ekmekler gibi 75 kuruştan satılmaya devam ediyor.

Ekmekte büyük tartışmalara neden olan gramaj düzenlemesi yeni yıl itibariyle yürürlüğe girdi.

Değişiklikle birlikte en az 250 gram olarak üretilmesi zorunlu olan ekmeğin, en az 200 gram olarak üretilebileceği açıklandı. Bu tebliğ yürürlüğe girmeden önce tartışmalara neden olmuş, ürettikleri ekmeğin gramajını düşüren fırıncıların eski fiyattan satışa devam edecekleri, böylece ekmeğe gizli zam yapılacağı iddia edilmişti. Yani en fazla 1.25 TL’ye satılan 250 gram ekmeğin, 200 gram olunca da 1.25 TL’den satılacağı ileri sürülmüştü. Ancak o dönemde bir açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı iddiaları yalanlamış, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını açıklamıştı.

EKMEĞE GİZLİ ZAM

19 Şubat günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Halk Ekmek, fiyatlarını yeniden düzenledi. Yapılan düzenlemeyle birlikte Halk Ekmek 300 gram olarak ürettiği ekmeklerin gramını 250 grama çekti. 300 gramken 75 kuruşa satılan ekmeklerin fiyatı ise değişmedi. 250 gramlık ekmekler de 75 kuruştan satılmaya devam etti. Fiyat artışına gidilmeden gramaj düşürülerek fiyatın aynı kalması ise sektör temsilcileri tarafından ‘gizli zam’ olarak ifade edildi.

Etiketler :