İstanbul'da bir Afgan, Suriyeli çocuğu öldürüp çuvala koyup çöp konteynerine atmış

İstanbul'da bir Afgan, Suriyeli çocuğu öldürüp çuvala koyup çöp konteynerine atmış
İstanbul Sultangazi'de 8 yaşındaki Suriyeli Read Aşram'ın, komşuları olan Afganistan vatandaşı Asad Khan tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Sultangazi'de geçen Çarşamba günü, "Bakkala gidiyorum" dedikten sonra bir daha kendisinden habere alınamayan 8 yaşındaki Suriyeli Read Aşram'ın, komşuları olan Afganistan vatandaşı Asad Khan tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Khan gözaltına alınırken, Khan'ın küçük Read'ı şeker verme vaadiyle evine soktuğu, burada boğduktan sonra elbiselerini çıkartarak çuvala koyduğu, el arabasıyla da uzak noktadaki çöp konteynerine attığını itiraf ettiği öne sürüldü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Suriye'deki savaştan kaçan Aşram Ailesi, 2 yıl önce Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki bir gecekonduya yerleşti. Bir süre önce Afganistan'dan gelen 3 kişi de evlerinin karşısındaki gecekonduyu kiralayarak oturmaya başladı. Geçtiğimiz Çarşamba günü küçük Read, ailesine "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıktı. Bu ailenin Read'ı son görüşü oldu.

Aile çocuklarının kayıp olduğunu, başına bir şey gelmesinden korktuklarını söyleyerek polise başvurdu. Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Araştırma Büro ekipleri çalışma başlattı. Ailenin kaldığı sokaktan işe başlayan ekipler kamera görüntülerine yoğunlaştı.

Etiketler :