LGBT'nin korsan eylemine 7 gözaltı

LGBT'nin korsan eylemine 7 gözaltı
Yasaklanan '8. Trans Onur Haftası' yürüyüşü nedeniyle polis Taksim’de kuş uçurtmadı. LGBT’liler ise Pangaltı’da korsan eylem düzenledi. Eylemciler “OHAL’de de bu halde de dönmeyiz” sloganı attılar

Yasaklanan '8. Trans Onur Haftası' yürüyüşü nedeniyle polis Taksim’de kuş uçurtmadı. LGBT’liler ise Pangaltı’da korsan eylem düzenledi. Eylemciler “OHAL’de de bu halde de dönmeyiz” sloganı attılar. Ara sokaklara kaçan LGBT üyelerinden polis şüpheli gördüğü 7 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan '8. Trans Onur Haftası' etkinlikleri kapsamındaki yürüyüş çağrısı üzerine Taksim İstiklal Caddesi’nde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Polis ekipleri cadde üzerinde öğle saatlerinden itibaren beklemeye başladı.

İstiklal Caddesi’nin giriş ve çıkışlarında bekleyen polis ekipleri Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında güvenlik önlemi aldı. Taksim’deki yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle yaklaşık 50 kişilik bir grup LGBT üyesi Pangaltı’da bir araya geldi.

"BURADAYIZ, ALIŞIN GİTMİYORUZ"

Grup adına açıklama yapan Ceylan Çağdaş “Yıllardır sorunsuz bir biçimde kutlanan ve kamu düzeni adına hiçbir sorun teşkil etmeyen etkinlikler Valilik tarafından yasaklanıyor. Dönmeliğimiz kadar eminiz ki İstanbul Valiliği bile böyle bir gerçekliği somutlayamaz. Bizler anayasal hakların korunması için mücadele eden yurttaşlar olarak, sizi anayasa uygun davranmaya davet ediyoruz. Unutmayın sizden önce yürüyüşü yasaklayanlar bugün tutuklu ya da makamında değil. Ve biz hala buradayız. Yaşamlarımızı ve yaşam alanlarımızı korumaya devam edeceğiz. Transız, buradayız, alışın, gitmiyoruz” dedi.

Etiketler :