İstanbul depremi için korkutan tsunami uyarısı!

İstanbul depremi için korkutan tsunami uyarısı!
İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı ve İBB ve Sancaktepe Meclis Üyesi Servet Baylan, İstanbul depremi hakkında Halk TV'ye çarpıcı açıklamada bulundular.

Halk TV'de Can Ataklı'nın Yazı İşleri programına katılan İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı ve İBB ve Sancaktepe Meclis Üyesi Servet Baylan, olası İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

İSTANBUL  DEPREMİ İÇİN 2014 YILINDA BİR RAPOR BİLE HAZIRLANMADI

İstanbul depremine hazırlık ve önlem anlamında İBB'de bilgi olarak çok şeyin olduğu ama uygulama olarak bir şeyin yapılmadığını belirten Baylan, 2014 yılında bu konu hakkında bir raporun bile hazırlanmadığını belirtti.

İstanbul depremiyle birlikte tsunaminin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Balyalı şu açıklamalarda bulundu:

7.6'LIK FAY KIRILMASI İSTANBUL'DA 9 ŞİDDETİNDE HİSSEDİLECEK

"İstanbul'da fay kırılmasıyla birlikte kıyı şehirlerinden hissedilen deprem büyüklüğü 9 şiddetinde olacak. Kıyılarda Tsunami riski de var. Özellikle Anadolu Yakası'ndaki ilçeler risk altında. Tuzla'dan Bağdat Caddesi'ne kadar olan bölge en riskli bölge.

150 METRE BOYUNCA TSUNAMİ DALGALARI...

Yapılan araştırmalara göre tsunami dalgaları yaklaşık 5-6 dakika içinde İstanbul'u vuracak. Deprem esnasında dolgu sahil yolları zaten çökecek. Sahil yollarının bittiği yerden yaklaşık 150 metre içeriye doğru tsunami dalgaları girecek.Bodrum depreminde tsunami yüksekliği 30-40 cm arasında oldu. Buna rağmen küçük tekneler sahildeydi."

İşte İstanbul depremi ve risklerinin konuşulduğu o program...

Etiketler :