İsrail'in eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı'ndan küstah açıklama: Kürdistan'ı destekliyorum, PKK terör örgütü değil!

İsrail'in eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı'ndan küstah açıklama: Kürdistan'ı destekliyorum, PKK terör örgütü değil!
İsrail'in eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, 'Büyük Kürdistan'ı desteklediğini ve PKK'nın terör örgütü olmadığını söyledi.

İsrail'in eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, küstah bir açıklamada bulunarak Irak, Suriye, Türkiye ve İran'ı kapsayan 'Büyük Kürdistan'ı desteklediğini söyledi ve PKK'nın terör örgütü olmadığını savundu.

İsrail'in eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve halen faal generallerinden olan Yair Golan, dün Washington'da yaptığı konuşmasında, PKK için, "Benim kişisel bakış açıma göre, PKK bir terör örgütü değil. Belki bu sözler manşetlere çıkacak ama; ben böyle görüyorum" dedi.

“İran, Irak, Suriye ve Türkiye Kürtlerini –eğer ki bir araya getirirseniz- nasıl bir araya getireceğinizi ve sınırları ben tam olarak belirleyemem” diyen Golan, "Fakat İran'a ve bölgede yaygın olan istikrarsızlığa bakarsanız, bağımsız ve birleşik Kürt oluşumunun, bu bataklık için çok da kötü bir fikir olmadığını görürsünüz" ifadelerini kullandı. Golan, 'Büyük Kürdistan'ı kurmanın bölgede istikrara katkı sağlayacağını savundu.

Etiketler :