İsrail'de Türk bayrağı baskılı tişört giyen üç Türk gözaltına alındı!

İsrail'de Türk bayrağı baskılı tişört giyen üç Türk gözaltına alındı!
İsrail'de akşam namazından sonra Mescid-i Aksa’nın Kattanin (Pamukçular) Kapısı'nda bir grup Türk vatandaşıyla İsrail polisi arasında yaşanan arbedede üç Türk’ün gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, Kudüs'te bulunan Harem-üş Şerif bölgesinde Cuma günü yaşanan "bir olaydan" dolayı üç Türkiye vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.

TÜRK BAYRAĞI TİŞÖRTLÜ VE FESLİ TÜRKLER MESCİD-İ AKSA'YA GİRMEYE ÇALIŞTI

Rosenfeld, üç kişinin kısa sürede mahkemeye çıkarılmasının beklendiğini söyledi ancak konuyla ilgili daha fazla ayrıntıya girmedi. Dün görgü tanıklarının aktardığına göre, Türk bayrağı baskılı tişört giyen ve fes takan, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Türk vatandaşı Mescid-i Aksa’ya çıkan Pamukçular Çarşısı'nda İsrail polisi tarafından durduruldu ve Harem-i Şerif’e girmeleri engellenmişti.

TÜRK BAYRAĞI TİŞÖRTLERLE MESCİD-İ AKSA'YA GİRMEYE ENGEL

İsrail polisinin, Türk vatandaşlarını durdurarak Türk bayrağı baskılı tişörtleri çıkarmalarını aksi takdirde Mescid-i Aksa’ya giremeyeceklerini söylediği belirtildi.

İKİ TÜRK GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan Türklerin, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek için Belçika’dan geldikleri ve çifte vatandaşlık sahibi oldukları öğrenildi.

Gözaltına alınan 3 Türk'ten ikisinin kimliği açıklanmış ve isimlerinin Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Kargılı olduğu belirtilmişti.

Etiketler :