Tarihte bir ilk: İsrail G.Kurmay Başkanı Eisenkot, Suudi basınına konuştu!

Tarihte bir ilk: İsrail G.Kurmay Başkanı Eisenkot, Suudi basınına konuştu!
Suudi Arabistan basınının karşısına çıkan ilk kez bir İsrail yetkilisi çıktı. Üst düzey seviyede gerçekleşen bu olayın ismi İsrail Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot oldu. Eisenkot, Suudi basınına İran...

Suudi Arabistan basınının karşısına çıkan ilk kez bir İsrail yetkilisi çıktı. Üst düzey seviyede gerçekleşen bu olayın ismi İsrail Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot oldu. Eisenkot, Suudi basınına İran hakkındaki istihbarat bilgilerini ılımlı Arap ülkeleri ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Eisenkot, Suudi basınına verdiği röportajda, İsrail’in bölgedeki İran etkisini zayıflatmak amacıyla Körfez krallığıyla bilgi alışverişi yapabileceğini açıkladı.

İRAN'A KARŞI DAHA GÜÇLÜ KOALİSYONA İHTİYAÇ VAR

İsrail’in, İran tarafından desteklenen terör grubu Hizbullah ile, İran’ın kışkırtmalarına rağmen, savaşma isteğinin olmadığını söyleyen Eisenkot, “ABD Başkanı Trump ile bölgede yeni bir koalisyon kurulma ihtimali doğdu. İran tehdidi ile mücadele etmek için daha güçlü bir koalisyona ihtiyaç var. Bu açıdan, ılımlı Arap ülkeleriyle tecrübemizi ve bilgimizi paylaşmaya hazırız” dedi.