İsrail: Bütün şehir sığınakta olacak

İsrail: Bütün şehir sığınakta olacak
Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn arasında gerilim yaşandı

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn arasında gerilim yaşandı. Kübnan'ın Lübnan'ın açıklarında petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarıyla başlayan gerilimde, Lieberman, "Beyrut sığınakta olacak" dedi.

Lübnan’ın Akdeniz’de doğalgaz sondaj çalışmasına başlamasının ardından durumu değerlendiren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, “Bu çok provokatif ve zorlayıcı bir hamle” dedi.

İSRAİL: MÜDEHALE EDEBİLİRİZ

Tel Aviv Üniversitesi’nin düşünce kuruluşu INSS’in etkinliğinde konuşan Lieberman, Lübnan’la savaş başlatılabileceğinin sinyalini verdi. Haaretz’te yer alan haberde Lübnan topraklarına girebileceğini belirten Lieberman, “Amacımız manevra yapmak değil. Amacımız savaşı bitirmek. Kimse macera aramıyor fakat başka seçeneğimiz kalmazsa müdahale edebiliriz. Ne yazık ki Ortadoğu’daki bütün olaylar askerlerin karadan müdahalesi olmadığı sürece sona ermiyor” dedi.

Askeri müdahalenin ciddi bir efor ve ölüm getireceğini söyleyen Lieberman, “Bütün seçenekler açık ve hazırlıklı olmalıyız. İkinci Lübnan Savaşı’ndaki fotoğrafları görmeyeceğiz. O fotoğraflarda Beyrutlular plajlardaydı ve Tel Aviv, sığınaklardaydı. Eğer İsrail sığınakta olacaksa sonraki savaşta bütün Beyrut sığınakta olacaktır” dedi.

Etiketler :