İsrail birçok ülkeden çekiliyor: Türkiye’deki büyükelçiliğini kapatıyor

İsrail birçok ülkeden çekiliyor: Türkiye’deki büyükelçiliğini kapatıyor
Haaretz'te yer alan habere göre İsrail hükumeti yurt dışındaki bazı temsilciliklerini kapatmayı gündemine aldı. Ekonomik sebeplerle alınan karar kapsamında ABD, Kanada, Türkiye, Brezilya, Almanya ve Çekya gibi ülkelerin temsilciliklerinin...

Haaretz'te yer alan habere göre İsrail hükumeti yurt dışındaki bazı temsilciliklerini kapatmayı gündemine aldı. Ekonomik sebeplerle alınan karar kapsamında ABD, Kanada, Türkiye, Brezilya, Almanya ve Çekya gibi ülkelerin temsilciliklerinin de kapanması gündemde.

BÜYÜKELÇİLİKLERİ KAPATACAKLAR

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından bölgede yaşanan gerilimin ardından yeni karar gündeme bomba gibi düştü. İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz’te yer alan habere göre İsrail yönetimi ekonomik gerekçeleri göstererek Dünya’nın farklı noktalarındaki temsilcilikleri kapatma ve personel azaltma yoluna gidecek.

DIŞİŞLERİNDE KESİNTİ

İsrail hükümetinin onayladığı 2019 bütçesinde İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan da ciddi bir kesintiye sebep olacak. Daha önce yerel basında çıkan haberlerde İsrail’in farklı ülkelerdeki toplam 22 temsilciliğini kapatması gündeme gelirken yeni gelişmeyle birlikte en az 7 diplomatik temsilciliğin kapatılacağı belirtildi.

Etiketler :