İsrail askerleri Noel Baba kıyafeti giyen filistinli bir genci vurdu!

İsrail askerleri Noel Baba kıyafeti giyen filistinli bir genci vurdu!
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararının reddedilmesiden sonra bugün İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Gazze Sağlık Bakanlığı çıkan...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararının reddedilmesiden sonra bugün İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Gazze Sağlık Bakanlığı çıkan çatışmalarda 2 Filistinli'nin öldüğünü duyurdu.  İsrail askerleri Noel Baba kıyafetli bir genci vurdu. Yaralanan genç, bir muhabire "Bugün burada dünyaya 'halkımızın barışçıl olduğu, ABD kararının ise kabul edilemeyeceği' mesajını iletmek üzere toplandık." açıklamasında bulunmuştu.

ÖFKE CUMASI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararının üzerinden üç hafta geçti.  "Öfke cuması" eylemlerinde ise yine kan döküldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze sınırında İsrail güçleriyle yaşanan çatışmada 24 yaşındaki bir Filistinli'nin göğsünden vurulması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. 29 yaşındaki bir Filistinli de ilerleyen saatlerde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirdi.

6 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşraf el Kidra ise 6 kişinin çatışmalarda gerçek mermiyle yaralandığını söyledi. AFP muhabiri de İsrail güvenlik güçlerinin taş atan eylemcilere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşarıtıcı gazla müdahale ettiğini doğruladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise olayın soruşturulduğu belirtildi.

İsrail askerleri Noel Baba kıyafetli genci vurdu.

BATI ŞERİA'DAKİ EYLEMLERDE DE 5 YARALI

Kızılay ise bugün İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 5 Filistinlinin gerçek mermilerle yaralandığını, onlarca Filistinlinin ise gazdan etkilendiğini duyurdu.

TRUMP'IN KARARINI AÇIKLAMASINDAN BU YANA 9 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını açıkladığı 6 Aralık'tan bu yana başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleyen Filistinlilere İsrail güçlerinin müdahalelerinde 9 Filistinli öldü, yüzlercesi ise yaralandı.

9 Filistinli'den ikisi İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze'ye yaptığı bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Etiketler :