İspanya, Suudi Arabistan’a yeniden bomba satacak

İspanya, Suudi Arabistan’a yeniden bomba satacak
İspanya hükümeti, satışını durdurduğunu açıkladığı 400 lazer güdümlü bombayı Suudi Arabistan’a yeniden gönderme kararı aldı. Bu durum İspanya ve Suudi Arabistan arasındaki stratejik ilişkilerin devam edeceği anlamına geliyor.

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, “Suudi Arabistan ile 400 lazer güdümlü bomba satışı için yaptığımız anlaşmada değişiklik yok, 2015 yılında yaptığımız anlaşma doğrultusunda bombaları Riyad’a teslim edeceğiz” dedi.

Bombalar Suudi Arabistan’a gidecek

Savunma Bakanlığı’nın durdurma kararı aldığı iddiasına karşılık, Suudi Arabistan ile yapılan silah satışı anlaşmasına ilişkin Onda Cero Radyosu’na açıklama yapan Borrell, anlaşma kapsamında, bombaların Suudi Arabistan’a teslim edileceğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre 3 senelik anlaşmanın dondurulmama kararı İspanya Kraliyet Sarayı ile yapılan istişareler sonrası Başbakan Pedro Sanchez’in müdahalesiyle alındı. Sanchez’in krizin başından bu yana, imzalanan anlaşmanın sürekliliğini sağlamak için istekli olduğu bildirildi.

İspanya Dışişleri Bakanı’nın sözleri, Savunma Bakanı Margarita Robles’e atılmış bir ‘tokat’ olarak belirtildi.

İspanya’nın Suudi Arabistan Büyükelçisi, Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte, “Madrid’in Riyad ile olan ilişkilerini güçlendirmekte istekli olduğunu ve stratejik ilişkilerin geliştirileceğini” söyledi.

Kaynak: BirGün