İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova gözaltına alındı

İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova gözaltına alındı
Özbekistan'ı demir yumrukla yöneten İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova'nın gözaltına alındığı açıklandı.

Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un en büyük kızı Gülnara Kerimova gözaltına alındı.

2014 yılında babasıyla ters düştükten sonra ortadan kaybolan ve zehirlendiği iddiaları dahil birçok spekülasyona konu olan Gülnara Kerimova'nın gözaltına alındığı açıklaması Özbekistan Başsavcılığı'ndan yapıldı.

Kerimova'nın dolandırıcılık, kara para aklama, yolsuzluk ve zimmete para geçirme gibi suçlarla suçlandığı belirtildi. 45 yaşındaki Kerimova'nın, İsviçre, İsveç, İngiltere, Fransa, Letonya, İrlanda, Malta, Almanya, İspanya, Rusya, Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan toplam değeri 1.5 milyar euroyu bulan malvarlığının dondurulması için girişimlerin başladığı ifade edildi.

Özbekistan'ı 27 yıl boyunca demir yumrukla yöneten ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İslam Kerimov'un büyük kızı olan Gülnara Kerimova, babasının görev yaptığı dönemde, güçlü bir iş kadını ve politikacı olarak görülüyordu. Gülnara Kerimova'nın babasının halefi olabileceği düşünülüyordu.

2014'ten bu yana İsviçreli savcılar tarafından soruşturulan Gülnara Kerimova, o tarihlerde ortadan kaybolmuş ve bir daha nerede olduğuna dair haber alınamamıştı.

İslam Kerimov'un diğer kızı Lola Kerimova ise Özbekistan'ın UNESCO elçisi olarak 2008'den bu yana görev yapıyor.

Gülnara Kerimova kimdir?

Yaptığı çılgınlıklarla adından sıkça söz ettiren eski prenses gözlatına alındı. 2015’te işlediği bir suçtan dolayı gözaltına alınan  İslam Kerimov’un en büyük kızı, ayrıca Karimova Kültür Forumu ve Mütevelli Özbekistan Vakfı Yönetim Kurulu Sanatlar kurucusu gözaltına alındı.İşte detaylar…

Doğum tarihi: 8 Temmuz 1972 (45 yaşında), Fergana, Özbekistan

Boy: 1,82 m

Eş: Mansur Maqsudi (e. 1991–2003)

Eğitim: Tashkent University of Information Technologies (2003–2006),

Çocuklar: Iman Karimova, Islam Karimov Jr

Kardeşleri: Lola Karimova-Tillyaeva

Özbek işkadını, moda tasarımcısı, şarkıcı ve diplomat. Özbekistan’ın eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un en büyük kızı, ayrıca Karimova Kültür Forumu ve Mütevelli Özbekistan Vakfı Yönetim Kurulu Sanatlar kurucusu ve başkanıdır.

2015 yılında, Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi tarafından yapılan soruşturmada Kerimova’nın, Özbek pazarından pay isteyen İskandinav ve Rus telekom şirketlerinden 1 milyar $ rüşvet aldığı bildirilmiştir. Kerimova, yanlış bir şey yapmadığını iddia etse de, yolsuzluk suçlamalarıyla Özbekistan’da soruşturma altındadır.

İŞ HAYATI

Kerimova iktisat bölümünden, 1996 yılında Taşkent Devlet Üniversitesi’nden mezun oldu. Daha sonra Harvard Üniversitesi’nde Master kazandı. 2009 yılından beri siyaset bilimi profesörüdür ve Taşkent’te Dünya Ekonomisi ve Diplomasi Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında Doktora derecesi almıştır. Ayrıca Bilgi Teknolojileri Taşkent Üniversitesi telekomünikasyon Sanatlar Fakültesi Diploması sahibi ve 1992 yılında Teknoloji New York’ta Fashion Institute’de takı tasarım kursunu tamamlamıştır.

1991 yılında Karimova, Mansur Maqsudi isimli Afgan kökenli bir Amerikalı iş adamı ile evlendi. 1992 doğumlu ve 1998 doğumlu iki çocuk sahibi oldu. Evlilikleri Temmuz 2001’de boşanma ile sona erdi.

Kerimova günümüzde İsviçre’nin Cenevre kantonunda ki Cologny’de 2009 yılı Ocak ayında 18,2 milyon İsviçre frangı ödeyerek satın aldığı evde yaşamaktadır.

Özbekistan’ın 2016 yılında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova’nın gözaltına alındığı açıklandı. Kerimova’nın bir dönem zehirlendiği iddia edilmişti.

Özbek yetkililer Kerimova'nın 2015'te karıştığı bir suç nedeniyle gözaltına alındığını ancak hakkında daha fazla suçlamanın bulunduğu ifade etti. Yetkililer, Kerimova'nın 1.5 milyar dolarlık malvarlığına el koymanın gündemde olduğunu söyledi. Kerimova'nın İsviçre, İngiltere, Fransa ve Rusya'da varlığı olduğu tahmin ediliyor.

Etiketler :