IŞİD'lilerle evli 300 kadın Türkiye'ye geri gönderiliyor

IŞİD'lilerle evli 300 kadın Türkiye'ye geri gönderiliyor
Irak'ta bir yetkili, "IŞİD militanlarıyla evli 300 Türkiye vatandaşı kadın Türkiye'ye sınır dışı edilecek" açıklamasında bulundu.

AFP'ye konuşan yetkililer Musul'da yakalanan yabancı cihatçıların 300 eşi ve çocuklarının 'kendi ülkelerine sınır dışı edilmeleri için' Bağdat'a tranfer edildiğini duyurdu.

IŞİD'LE 300 TÜRK VATANDAŞI KADIN EVLENDİ

Ninova Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı Nureddin Kablan yaptığı açıklamada "Bu ikinci sınır dışı dalgası. Bundan sonra 2 ya da 3 dalga daha olacak" dedi.

Irak'ın 2. büyük şehri Musul 2014'te IŞİD'in eline geçtikten sonra Temmuz ayında kurtarılmıştı.

Kablan toplamda cihatçıların 1200'den fazla aile bireyinin Tel Keif'deki gözaltı merkezinden Bağdat'taki benzer bir merkeze gönderileceğini belirtti.

Eyül ortasında üst düzey bir Iraklı güvenlik yetkilisi Tel Keif'deki merkeze gelenlerin 13 farklı ülkeden 509 kadın, 813 çocuktan oluştuğunu söylemişti.

Iraklı bir hükümet yetkilisi AFP'ye bunlardan 300 kadının Türkiye vatandaşı olduğunu söylemişti.

Norveç Mülteci Konseyi adlı sivil toplum örgütüne göre de bu kişilerin çoğunluğu Türkiye, Azerbaycan, Rusya ve Tacikistan'dandı.

IŞİD militanlarının aileleri konusunda ne yapılacağı Irak hükümeti için önemli bir tartışma konusu olmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Drian, Fransa vatandaşı IŞİD militanlarının Irak'ta yargılanacağını söylemiş, bu militanların çocukları konusundaysa dosya bazında karar verileceğini açıklamıştı.

Etiketler :