IŞİD'in infazcısı Hatay'da yakalandı

IŞİD'in infazcısı Hatay'da yakalandı
IŞİD'in Suriye'de korkunç infazlarını gerçekleştiren ve "cellat" olarak adlandırılan

IŞİD’ın Suriye’den temizlenmeye başlaması ile birlikte örgüt içinde en korkunç infazları gerçekleştiren ve ‘cellat’ olarak bilinen kişiler de diğer örgüt üyeleri gibi Avrupa’ya kaçabilmek için yasadışı yollardan Türkiye’ye geçiyor. Geçen kasım ayında Suriye’de IŞİD adına infazları gerçekleştiren ve cellat olarak bilinen Abdulhalik Abdulkadir A. (Abdulkhaleq Abdulqader A.) Kayseri’de yakalandı. IŞİD’e muhalif olan öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman’ı kafasına silahla ateş ederek öldürdüğü öne sürülen terörist tutuklandı.

IŞİD'İN CELLADI OLARAK BİLİNİYOR

Habertürk'ün haberine göre, Hatay İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘IŞİD celladı’ olarak kayıtlarda yer alan Suriyeli 28 yaşındaki Mahmud A.’nın (Mahmoud A.) da Yunanistan’a gitmek için illegal yollardan Suriye’den Türkiye’ye geçtiğini tespit etti. Gözaltına alınan Mahmud A., ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan tutuklandı.

Türkiye’ye kaçakçıların yardımı ile illegal yollardan girdiğini söyleyen Mahmud A.’nın, 2 kardeşi, eşi ve eşinin annesi ile ailesinin de IŞİD’lı olduğu belirtildi. Mahmud A.’nın ifadesinde, “2 kardeşim ve eşim IŞİD için savaştı. Kardeşlerimden biri öldü. Eşimin annesi Ravda, IŞİD içinde iç istihbaratçı olarak görev yapıyor. Kayınvalidem gördüğü, duyduğu şeyleri IŞİD’e bildiriyordu. Eşimin kardeşleri Ebu Sefer ve Ebu Turan da IŞİD içinde silahlı faaliyet gösteriyorlar” dediği öğrenildi.

Yaklaşık 7 ay önce eşinden ayrıldığını belirten Mahmud A., “Eşimden ayrıldıktan sonra kayınvalidem intikam almak için IŞİD’in içinde bulunduğumu belirterek beni El Nusra’ya ihbar etti. El Nusra beni yakaladı ve bir gün boyunca sorguladı. Daha sonra serbest bıraktı. Serbest kaldıktan sonra İdlib’de 4 ay kaldım. Artık IŞİD’in olduğu yerde yaşamak zorlaşınca kendimize ait araziyi sattım ve parası ile kaçak yollardan Türkiye’ye geldim” dedi.

Etiketler :