IŞİD saldırılarında ve Reyhanlı patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınları şehitlik istiyor

IŞİD saldırılarında ve Reyhanlı patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınları şehitlik istiyor
Suriye’den Kilis’e terör örgütü IŞİD tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 23 kişi ile Reyhanlı patlamasında hayatını kaybeden 52 kişinin yakınları, ölen yakınları için şehitlik yapılmasını istiyor.

Suriye’den Kilis’e terör örgütü IŞİD tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 23 kişi ile Reyhanlı patlamasında hayatını kaybeden 52 kişinin yakınları, ölen yakınları için şehitlik yapılmasını istiyor.

Kilis Sivil Şehit Gazi Aileleri Derneğinin açılışı için bir program düzenlendi. Hacı Cümbüş Kavşağında toplanan Kilis Sivil Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı Veysel Evran ile yönetim kurulu üyelerine tarihinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna ile yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Kilis Sivil Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı Veysel Evran, şehit yakınlarına ve Kilislilere bu önemli günlerinde yanlarında oldukları için teşekkür ettiğini ifade ederek, “Burada toplanma sebebimiz geçen yıl Suriye tarafından Kilis’e atılan roketler sonucu hayatını kaybeden 13’ü Türk 10 tane Suriyeli vatandaş olmak üzere 23 vatandaşımız şehit olmuştur. Bunların yanı sıra 93 vatandaşımız yaralanmış, içerisinde gazi olanlar da var. Derneğimizin kuruluş amacı, sadece ölen şehitlerimizin şanına, şerefine yakışır bir şekilde, devletimizin de uygun gördüğü şehitlik hakkımızı istiyoruz. Bizim istediğimiz şehitlerimizin hakkının verilmesidir” dedi.

11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna ise Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013 yılında acımasız bir katliam gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu katliamın sonucunda 52 şehit verdik. Bizler Türk vatandaşı olarak, her zaman şehit olmaya hazırız. Türkiye öyle bir süreçten geçiyor ki, bizleri bölmek isteyen, ülkemizi uçurumlara götürmek isteyen kim olursa olsun karşılarında bizleri bulacaklar. 2013 yılından beri Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunları da bozacağız. Bizler acılı insanlarız, bizler terör mağduru değil, şehit aileleriyiz. Cumhurbaşkanım eğer siz bize sahip çıkmazsanız, bize kimse sahip çıkmaz. Cumhurbaşkanımızdan, sizden tek ricam tüm şehit ailelerinin tek ricası her zaman yanımızda durdunuz, hala da yanımızda durmaya devam ediyorsun, terör mağdurlarının bir an önce şehitlik kimlik kartını da bizlere layık görürseniz size minnettar oluruz. Diğer şehit yakınlarımız ile aramızdaki tek fark bizim şehitlik kimlik kartımız yok. Resmi olarak şehit değiliz, terör mağduruyuz. Şehitlik verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra şehit yakınları ve gaziler tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak Hacı Cümbüş Kavşağından Kilis Sivil Şehit Gazi Aileleri Derneğine kadar bayraklar ve ölen yakınlarının bulunduğu pankartlar ile yürüyüş yaptılar. Dernek açılışı ile program sona ererken, polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Etiketler :