IŞİD ve PKK'nın silahları ABD ordusuna ait çıktı

IŞİD ve PKK'nın silahları ABD ordusuna ait çıktı
Amerika Birleşik Devletlerinin hem PKK hem de IŞİD'e silah verdiği ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletlerinin hem PKK hem de IŞİD'e silah verdiği ortaya çıktı. ABD'nin terör örgütleri ile gizli bir işbirliği mi var sorusunun cevabı olabilecek görüntüler, işbirliğinin de kanıtı mı? Güvenlik analisti Abdullah Ağar, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinde ele geçirdiği çatışmada kullanılan silahın seri numarası ile IŞİD'in kendi sitesinde yayınladığı silahların seri numarası nasıl birbirini takip eder, sorusuna yanıt verdi.

Türkiye'nin yıllardan beri hem can hem mal kaybına uğradığı bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesi sürerken, son yıllarda Suriye üzerindeki uluslararası hedeflerin ortaya çıkardığı yeni mücadele alanı YPG ve YPG'ye verilen ABD silah yardımı oldu...

ABD'li yetkililer, YPG'ye verilen silahların Türkiye'ye yönelik olarak kullanılmasının önüne geçeceklerini açıklamakla yetinirken, ABD ordusuna ait silahlar PKK'lılarla girilen çatışmalarda ele geçirilmeye devam ediyor. son görüntü önceki gün Beytüşşebab'tan geldi.

Bu önceki gün Beytüşşebab'taki çatışmada PKK'dan ele geçen ABD Menşeili M4 saldırı tüfeği... Tüfeğin üzerinde Property of us. govt. m16a4 10051959 yazıyor. Yani PKK'nın elindeki silahın üzerinde ABD malı olduğuna dair bilgi mevcut... Ancak bu kadarla kalmıyor... ABD'nin silahları sadece terör örgütü PKK'dan çıkmadı... Dailymail gazetesinin IŞİD ile ilgili kullandığı fotoğraf ile bu fotoğraf arasında bir ortak nokta var.

Dailymail gazetesi, bu görüntüyü sosyal medyada bir IŞİD'linin paylaştığını anlatıyor. Bu silahın üzerindeki yazılar da tıpkı bir önceki fotoğrafta görülen silahın bir benzeri... IŞİD'linin paylaştığı silahın seri numarası 10052751... Yani seri numaraları birbirine yakın bu iki silah iki ayrı terör örgütü tarafından kullanılıyor...

ABD'nin bu iki terör örgütü ile de bağı mı var sorusu dikkati çekerken, yanıtı güvenlik analisti Abdullah Ağar verdi. Trump'ın seçim kampanyası döneminde "DEAŞ'ı abd kurdu" ifadesini hatırlatan Ağar, ABD'nin doğrudan veya dolaylı etkisi olduğunu belirtti ve bu iki fotoğraf hakkında 'belge ispatıdır" dedi.

İşte Ağar'ın o açıklamaları...

Etiketler :