İranlı depremzedelerin en büyük sıkıntıları yiyecek ve çadır

İranlı depremzedelerin en büyük sıkıntıları yiyecek ve çadır
İran'daki 7,3 şiddetindeki depremde en çok can kaybının yaşandığı Kirmanşah ilinin Serpol Zehap ilçesinde, depremzedelerin en büyük sorununu çadır ve yiyecek oluşturuyor.Çadır dağıtımında büyük bir koordinasyonsuzluk...

İran'daki 7,3 şiddetindeki depremde en çok can kaybının yaşandığı Kirmanşah ilinin Serpol Zehap ilçesinde, depremzedelerin en büyük sorununu çadır ve yiyecek oluşturuyor.

Çadır dağıtımında büyük bir koordinasyonsuzluk olduğunu söyleyen İranlı depremzede, ağlayarak, eşi ve çocuğuyla parkta üstü açık bir şekilde gecelemek zorunda kaldığını ifade etti.

[caption id="attachment_248153" align="aligncenter" width="600"] İran'daki depremde en çok can kaybının yaşandığı Kirmanşah ilinin Serpol Zehap ilçesinde, depremzedelerin en büyük sorununu çadır ve yiyecek oluşturuyor.[/caption]

Bir kadın depremzede, çadır olmadığı için 4 aileyle birlikte kamyonunun kasasında kaldıklarını söyledi.

[caption id="attachment_248154" align="aligncenter" width="600"] Çadır bulamayanlar kamyon kasalarında veya derme çatma kulübelerde kalıyor.[/caption]

Çadır kurmaya çalışan bir depremzede aile de çadır alamadıklarını bu yüzden kendi imkânlarıyla çadır kurmaya başladıklarını dile getirdiler.

[caption id="attachment_248152" align="aligncenter" width="600"] Çadır sayısı depremzedelere yetmiyor.[/caption]

Deprem sırasında ayağı kırılan bir depremzede, "Devlet çadır ve diğer malzemeleri getiriyor. Halk kent girişinde yardım araçlarının önünü kesiyor, benim gibi ayağı kırık olan insanlara yardım ulaşamıyor" dedi.

Bir bayan depremzede, "Gündüz güneşin sıcağı gece soğukla boğuşuyoruz. İki çocuğum var. Deprem öldürmedi soğuktan ölecekler" diye konuştu.

Etiketler :