İran’dan flaş ABD açıklaması

İran’dan flaş ABD açıklaması
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, "ABD'nin İran petrolünün satışını engellemesi durumunda Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarına" ilişkin açıklamasına destek verdi.

İran liderinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Hamanei, başkent Tahran’daki konutunda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İran’ın ülke dışındaki büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcilerini kabul etti.

Burada yaptığı konuşmada, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidine işaret eden Hamanei, “Cumhurbaşkanı’nın, ‘İran’ın petrol satışının engellenmesi halinde, bölgede kimse petrol ihraç edemez’ açıklaması, İslam Cumhuriyeti’nin konuya ilişkin politikasını ve yaklaşımını ortaya koyan önemli bir açıklamadır.” dedi.

"HATAYDI..."

Hamanei, Dışişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ortaya koyduğu duruşu sıkı bir şekilde takip etmesi gerektiğini belirtti.

ABD’nin “güvenilmez” olduğunu vurgulayan Hamanei, Washington yönetimi ile müzakerelerin sorunları ortadan kaldıracağını düşünmenin açık bir hata olduğunu belirtti.

Etiketler :