İran'da yıkılan binaların çoğu devlet tarafından yapıldı

İran'da yıkılan binaların çoğu devlet tarafından yapıldı
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri yaptığı açıklamada, "Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan) Mehr Evleri'ne ait yapılar" dedi

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, ekonomiyle ilgili bakanlık heyeti toplantısında yaptığı konuşmada, "Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan) Mehr Evleri'ne ait yapılar." dedi.

Devlet tarafından yapılan binaların bu denli dayanıksız olmasına anlam veremediğini ve bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Cihangiri, konunun İran Yol ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı tarafından soruşturulması gerektiğini ifade etti.

İRAN'DAKİ EVLER KALİTE BAKIMINDAN ELEŞTİRİLİYORDU

Cihangiri ayrıca devletin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de yarın deprem bölgesini ziyaret edeceğini duyurdu. İran'ın eski cumhurbaşkanlardan Mahmud Ahmedinejad döneminde dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kurulan "Mehr Evleri" projesi kapsamında yapılan binalar, zaman zaman ülke gündemini meşgul ederken, yapılar kalite bakımından eleştiriliyor.

Etiketler :