İran'da düzenlenen iki saldırıyı İŞİD üstlendi

İran'da düzenlenen iki saldırıyı İŞİD üstlendi
En az 12 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili Tahran, Suudi Arabistan'ı suçladı: İntikam alacağız

İran Meclisi'ne ve Humeyni'nin mezarı çevresinde düzenlenen saldırılarda 7 kişi öldü, 4 kişinin de rehin olduğu öğrenildi. Meclis'in içinde bulunan saldırganın kendini patlattığı bildirildi. İran'daki iki saldırıyı da terör örgütü IŞİD üstlendi.

İran'da yayın yapan Tasnim Haber Ajansı, parlamento kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde İran Meclisine düzenlenen saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de binanın üst kısımlarında rehin tutulduğunu yazdı. Meclis'in için de bulunan saldırganın da kendini patlattığı bildirildi.

Tasnim Haber Ajansı, parlamento binası camından kendisini gösteren silahlı bir saldırganın da fotoğrafını yayınladı.

Ajans, Tahran Milletvekili İlyas Hezreti'nin 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladığını duyurdu.

FARS: SALDIRGAN 1 KİŞİ VE YAKALANDI

Fars Haber Ajansı da bir kişinin meclis korumalarına ateş ettiğini ve 1'i koruma 2'si sivil, 3 kişiyi yaraladığını duyurdu. Ajans, sevillerin meclisi ziyaret eden yabancı uyruklu kişiler olduğunu duyurdu. Ajans, görgü tanıklarına dayındırarak verdiği haberinde kaçan saldırganın yakalandığını yazdı.

HUMEYNİ'NİN MEZARI BAŞINDA SALDIRI

Fars Haber Ajansı, Tahran'da İmam Humeyni'nin mezarı çevresinde de 3 kişinin saldırı düzenlediğini; 2'sinin yakalandığını; son saldırganın canlı bomba olduğunu ve kendisini patlattığını yazdı.Kendini patlatan canlı bombanın kadın olduğu öne sürülüyor. Patlamada 2 kişinin yakalandığı duyuruldu.

Etiketler :