"İran’da 3. saldırı girişimi önlendi, halk toplu taşımadan uzak dursun"

"İran’da 3. saldırı girişimi önlendi, halk toplu taşımadan uzak dursun"
İran İstihbarat Bakanlığı: "Üçüncü saldırı girişimi önlendi, halk toplu taşımadan uzak dursun." çağrısında bulundu

İran İstihbarat Bakanlığı: "Üçüncü saldırı girişimi önlendi, halk toplu taşımadan uzak dursun." çağrısında bulundu.

İran'ın başkenti Tahran bu sabah eş zamanlı iki saldırıyla sarsıldı. İran Parlamentosu'na silahlı saldırı, Humeyni Türbesi'ne de intihar saldırısı düzenlendi. Tasnim Haber Ajansı, İran Parlamentosu'ndaki silahlı saldırıda 7 kişinin öldüğünü ve 4 kişinin rehin alındığını duyurdu. Parlamentonun dışına keskin nişancılar konuşlandırıldı. İranlı yetkililer saldırının arkasında terör örgütü IŞİD'in olduğunu duyurdu. Saldırıları IŞİD üstlendi.

İran basını kaleşnikoflarla parlamento binasına saldıran 4 saldırganın yakalandığını ve parlamento binasında bir odada tutulduğunu belirtiyordu.

Silahlı saldırganların parlamento binasının kuzey kısmında içeri girmeye çalışarak, korumalara ateş açtığı iddia edilmişti.

İran'ın İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV de, saldırganlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini ileri sürmüştü. İran parlamentosunda rehineler olduğu da ileri sürülmüştü.

İran devrim lideri Humeyni'ni türbesinin önünde de saldırı düzenlendi. Saldırganın kadın olduğu söylendi. İki saldırgan yakalandı.

Türbenin önünde intihar saldırısı yapıldığı ve 4 kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

Etiketler :