Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi, Kerkük'te Türkmenlerle kucaklaştı!

Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi, Kerkük'te Türkmenlerle kucaklaştı!
ITC Lideri Erşad Salihi, Bağdat'tan Kerkük'e giderek halkla buluştu. Sıkı güvenlik önlemleri altında vatandaşlar ile bir araya gelen Salihi, Türkmen halkına yaptığı konuşmalarla moral verdi. Salihi, Kerkük'ün Peşmerge'ye...

ITC Lideri Erşad Salihi, Bağdat'tan Kerkük'e giderek halkla buluştu. Sıkı güvenlik önlemleri altında vatandaşlar ile bir araya gelen Salihi, Türkmen halkına yaptığı konuşmalarla moral verdi. Salihi, Kerkük'ün Peşmerge'ye teslim edilmesinin söz konusu olmadığı yönünde ifadeleri tekrarladı.

İTC Merkez binasında da çalışma arkadaşları ile bir araya gelen Salihi, bölge ve geleceği ile ilgili toplantı düzenledi. Erşad Salihi toplantıya başkanlık yaparken, Haşdi Şabi Türkmen birlikleri de toplantının yapıldığı binanın güvenliğini sağladı.

İTC Başkanı Salihi'nin Kerkük'te bulunduğu süre içerisinde ise Tuzhurmatı ve Beşir bölgesinde bulunan Türkmen Şabi Birlikleri de eller tetikte, hazır bekledi. Olası saldırı veya suikast girişimine karşı ise her türlü önlem alındı.

Salihi, tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesi Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Halk TV Ana Haber'e konuk olmuş ve Halk TV'nin sorularını yanıtlamıştı.

Etiketler :