Irak parlamentosundan Ibadi'ye Kerkük'e asker gönderme yetkisi!

Irak parlamentosundan Ibadi'ye Kerkük'e asker gönderme yetkisi!
Irak parlamentosu, Başbakan İbadi'nin tartışmalı petrol bölgesi Kerkük'e askeri birlikleri göndermesi yönünde karar aldı. Parlamento ayrıca, Erbil'de bulunan yabancı temsilciliklerin kapatılmasını istedi.Irak parlamentosu Kuzey...

Irak parlamentosu, Başbakan İbadi'nin tartışmalı petrol bölgesi Kerkük'e askeri birlikleri göndermesi yönünde karar aldı. Parlamento ayrıca, Erbil'de bulunan yabancı temsilciliklerin kapatılmasını istedi.

Irak parlamentosu Kuzey Irak yönetimi hakkında çok ağır kararlar aldı. Anayasada geçen ve tartışmalı bölgeler olarak bilinen başta Kerkük olmak üzere buralara yeniden Irak ordunun girmesi hakkında Irak başbakanı Haydar el Abadi'ye yetki verildi.

Tartışmalı bölgelerde bulunan tüm petrol kuyularının yeniden denetimi Bağdat merkezi hükûmetine devrilmesi konusunda da karar alındı. Referanduma katılan Kürt yetkilileri hakkında soruşturma açılması da alınan kararlar arasında.

Alınan kararlar arasında ayrıca Irak merkezi Hükûmetinin denetim dışında kalan tüm sınır kapılarının kapatılması ve oradan giren tüm malların kaçak olarak sayılmasına da kararı verilirken, komşu ülkeleri merkezi hükûmetin denetimi dışında olan sınır kapılarının kapatılması konusunda yardımcı olmalarına davet etti.

Özdemir Hürmüzlü / Kerkük

Etiketler :