Irak Meclisi Türkmen Milletvekilleri Kerkük Üniversitesini ziyaret etti

Irak Meclisi Türkmen Milletvekilleri Kerkük Üniversitesini ziyaret etti
Irak meclisinin Türkmen Cephesi ve Türkmen Adalet Partisi temsilcileri Kerkük Üniversitesini ziyaret etti.Milletvekilleri öğrenciler arasında barış ve kardeşlik tavsiyesinde bulundu.GEÇEN DÖNEM YAŞANANLARI KENARA BIRAKTIKIrak Federal...

Irak meclisinin Türkmen Cephesi ve Türkmen Adalet Partisi temsilcileri Kerkük Üniversitesini ziyaret etti.

Milletvekilleri öğrenciler arasında barış ve kardeşlik tavsiyesinde bulundu.

GEÇEN DÖNEM YAŞANANLARI KENARA BIRAKTIK

Irak Federal Meclisi Türkmen Cephesi milletvekili Erşad Salihi yaptığı konuşmada herkesin farklı siyasi düşüncesinin olabileceği ancak ayrılık düşüncesinin olmaması gerektiğini, gençlerin arasında, mezhep, ve ırka dayalı ayrılıkların olmaması gerektiğini söyledi. Erşad Salihi sözlerine şöyle devam etti "Biz geçen dönem içinde yaşananları bir tarafa bıraktık. Yeni bir sayfa açmak mecburiyetindeyiz. Tek bayrağımız olmalı. Üniversitede herkes hak ettiği hakkı almalıdır. Üniversitesinin problemlerine yardım etmek isteriz."

Kerkük Üniveristesi Rektörü Abbas Hasan besmeleyle başladığı konuşmasını şöyle sürdü.

HER ETNİK KÖKENDEN ÖĞRENCİ VAR

"Erşad Salih ve Üniversitemizi ziyaret eden milletvekillerine hoş geldin diyorum. Onlar, her yıl 25 bin öğrenciye eğitim veren Kerkük üniversitesine büyük destek sağlıyorlar. Üniversitemizde çeşitli sosyal katmanlardan gelen öğrenci bulunuyor. Öğrencilerimize barışçı bir ortam sağlıyoruz. Üniversitemizde her etnik kökten ve mezhepten öğrenci bulunuyor. Üniversitemize katkı sağlayan her milliyet ve mezhepten Irak Meclis temsilcilerine teşekkür ediyoruz."

Milletvekilleri ile Kerkük Üniversite yönetimi milli konular ve Kerkük’ün sosyal yapısı hakkında görüşüp birlikte barış içinde yaşamanın teşvik edilmesinde mutabık kaldılar. Toplantıya birçok fakülte ve fen bilimlerinden öğretim görevlisi katıldı.

Etiketler :