iPhone X üretimi durduruluyor!

iPhone X üretimi durduruluyor!
Apple'la ilgili başarılı analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, ilginç bir iddia ortaya attı. Buna göre, iPhone'un geçen yıl piyasaya sürdüğü son teknoloji ürünü iPhone X'lerin üretimi durduruluyor.

KGI Securities şirketinin analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone X'in üretiminin üretiminin yaz aylarında durdurulacağını öne sürdü.

Kuo'ya göre daha önce sadece iPhone 5C'nin üretimi durdurulmuş, Apple buna gerekçe olarak satışlarının iyi gitmemesini göstermişti.

iPHONE X ÜRETİMİ DURDURULURSA...

iPhone X’in üretimi durdurulursa Apple’ın 2014 yılında piyasaya sunduğu iPhone 5C’den sonra ilk kez bir modelin üretimi sadece tek nesil sonra durdurulmuş olacak. Apple’ın planlarını kamuoyuna duyurmak konusunda çok güvenilir bir geçmişi olan Kuo, “Çin’de iPhoneX’in çok büyük ilgi görmemesi ana neden. Çin’de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çinli tüketicilere göre iPhone X’in ön üst tarafındaki siyah polarize 'çentik' ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plus’ın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi” dedi.

ABD merkezli araştırma şirketi Cowen’ın yaptığı yeni bir araştırma, yeni model iPhone’lara olan ilginin "tarihi düşük düzeylerde" olduğunu gösteriyor.

Kuo’ya göre, yine de iPhone bu yılın ilk yarısında üç ana modelinde (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) satışlarını yüzde 5 artıracak.

Etiketler :