İntihar eden çocuğun ölmeden önce ''Mavi Balina'' oynadığı ortaya çıktı

İntihar eden çocuğun ölmeden önce ''Mavi Balina'' oynadığı ortaya çıktı
İntihar eden 14 yaşındaki çocuğun katil oyun ''Mavi Balina''yı oynadığı tespit edildi. Küçük çocuğun oyunun kurbanı olduğu dşünülüyor.

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nin Gaggenau kentinde yaşayan Furkan Şen, odasındaki elbise dolabına kendini asarak intihar etti. 14 yaşındaki çocuğun katil oyun ''Mavi Balina'nın'' son kurbanı olduğu düşünülüyor.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Furkan'ın intihar etmeden önce Mavi Balina isimli oyunu oynamış olduğunu ve ''görevi yerine getirmek'' amacıyla kendi canına kıymış olabileceğini belirtiyor.

Rusya'da 130 gencin ölümüyle ilgisi olabilir

Rusya'da 130 gencin intiharıyla doğrudan ilişkisi olduğu şüpheleri bulunan katil oyun Mavi Balina'da oyuncular belirli talimatları yerine getiriyorlar ve bunlardan bazıları intihara kadar gidebiliyor. Oyunda oyunculara 50 gün boyunca onları kontrol eden bir usta atanıyor ve her gün tamamlamaları gereken bir görev veriliyor. 50. günün sonunda oyunun ustaları, gençlere intihar etmelerini emrediyor. Oyunu oynayan gençlere gece uyanmaları ve korku filmi seyretmeleri, kendilerine acı vermeleri gibi görevler de verilebiliyor.

Oyunun resmi bir internet adresi ve yasal satışının olmadığı, Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından adres gönderildiği belirtiliyor. Bu internet adresine giren kişilerin bilgisayarlarına virüs sokularak tüm kişisel bilgilerine ulaşıldığı, bundan sonra da şantaj yoluyla 'oyuncu'dan verilen tüm talimatların yerine getirilmesinin istendiği ifade ediliyor.

Yetkililer oyunun ergenlik çağındaki çocuklar tarafından Rusya'dan sonra İngiltere'de de büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Psikologlar Erdinç Üstündağ ise  bu tarz bilgisayar oyunlarının, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebildiğini, dikkatsizliği, hiperaktiviteyi ve uykusuzluğu arttırdığını belirtiyor.

Öte yandan bu tür oyunlarda, oyun gereği küçük çocukların tanımadığı kişilerle iletişime geçmesi de söz konusu.

Etiketler :