Intel'in ilk 6 çekirdekli Core i9 CPU'ları

Intel'in ilk 6 çekirdekli Core i9 CPU'ları
Intel'in ilk 6 çekirdekli Core i9 CPU'ları, oyun dizüstü bilgisayarlarını 5 GHz hızında geçmeye zorlayabilir.

Intel'in ilk 6 çekirdekli Core i9 CPU'ları, oyun dizüstü bilgisayarlarını 5 GHz hızında geçmeye zorlayabilir.

Core i9, yeni H serisi çiplerin tam bir dizisini ve yeni U serisi CPU'ları da duyurdu.

Yıllar boyunca, PC oyuncularının bir zehir seçmesi gerekiyor: Mevcut en güçlü bileşenlere sahip bir masaüstü satın alın ya da yolda kullanabilecekleri bir dizüstü bilgisayar için performanstan ödün vermeyin.

Intel’in en yeni 6 çekirdekli mobil Core i9 çipi, şimdiye kadarki en hızlı dizüstü bilgisayar işlemcisi olan 5GHz oyun dizüstü bilgisayarlarının önünü açarak bu kararı biraz daha kolaylaştıracak.

Yeni Core i9-8950HK'yı 2,9 GHz'lik bir temel saat hızından 4.8GHz'e çıkarmak için yeni “termal hız artışı” teknolojisini kullanan yeni 8 nolu yeni nesil Core i9, beş yeni Core i5 ve Core i7 yüksek performansına sahip mobil H serisi çipler ve daha düşük güç sistemlerine yönelik dört adet daha U serisi Core yonga,

(Hepsi “Kahve Gölü” 14nm çiptir.) Intel ayrıca yeni bir masaüstü Core işlemcisi serisini ve dizüstü bilgisayarların içindeki sabit sürücü artırıcı Optane belleğinin varlığını göstermek için yeni bir tanım (Core i7 +) başlattı.

Intel, 7. nesil Core işlemciyle kıyaslandığında, Core i9'un oyun kare hızlarında yüzde 41'e, oyun akışınızı kaydederken ve kaydederken yüzde 32 daha hızlı olduğunu söylüyor. Yeni Core i9'un kilidi açıldığından, oyun yöneticilerinin 5GHz sistemlerini serbest bırakmasını beklediklerini, Intel yöneticilerinin de belirttiğini belirtti.

Ve eğer Optane belleği bir araya getirilirse, performans daha da artabilir, ancak Intel, karşılaştırma için kullanılan 7. nesil sistem SSD'den ziyade daha yavaş mekanik sabit disk içerir.

Intel’in premium ve oyun notebooklarının genel müdürü Fredrik Hamberger, “Bugüne kadar piyasaya sürdüğümüz en hızlı oyun işlemcisi” dedi.

“Gerçekten bir dizüstü bilgisayardan alabileceğiniz masaüstü performansına en yakın olanı.”