Intel yapay zeka ile işlemci pazarında!

Intel yapay zeka ile işlemci pazarında!
Teknolojiye yatırım yapan yatırımcıların son dönemde en sevdiği alan kuşkusuz yapay zeka teknolojisinin sistemlere uyarlanması ve derin bilgisayar öğrenme sistemleri.

Teknolojiye yatırım yapan yatırımcıların son dönemde en sevdiği alan kuşkusuz yapay zeka teknolojisinin sistemlere uyarlanması ve derin bilgisayar öğrenme sistemleri. Bu alanda en iyilerden birisi olan Nvidia yapay zeka işlemcilerini de tanıtmış durumda. Ancak diğer bir işlemci devi olan Intel bu noktada geri kalmayı istemediği için bu alana, Nervana ailesi ile dahil oluyor.

Intel Nervana, Neural Netwok Processor ya da kısaca NNP olarak geçiyor. Nervana, şirketin geçen aylarda satın aldığı Mobileye, Movidius ve özellikle Nervana System firmalarından elde ettiği tecrübenin bir deneyimini oluşturuyor. Bu seri kişisel bilgisayarlar için değil veri merkezleri için hazırlandığından evlerimizde kullanmak pek olası değil.

SAĞLIK, OTOMOTİV VE HAVA DURUMUNA ODAKLANIYOR

Nirvana serisi, “yapay zeka işlemleri, bilgisayar görüşü, derin öğrenme ve ses tanıma” gibi normal işlemcilerin ağır kaldığı alanlarda yüksek performans vadediyor. Devasa diziler üzerinde matriks hesaplamalar yapan işlemci, “sağlık, otomotiv ve hava durumu” gibi alanları odak noktasına alıyor.

2017 sonunda satışa çıkacağı belirtilen Intel Nirvana, özellikle otonom sistemlerin büyük ihtiyaç duyduğu işlem gücünü sağlayacak ve direkt olarak görmeyecek olsak da birçok bulut temelli servisin daha hızlı çalışmasına yardımcı olacak.